Må sone 23 år i fengsel for drap på kvinne i Torrevieja

Utlending (51) dømt.

Spaniaavisen

Publisert 11. oktober 2013 05:51

ALICANTE

En belgisk håndverker er i Alicante dømt til 23 års fengsel for mordet på en kvinne i Torrevieja i 2007.

Hans eldste sønn på 24 år, som også var anklaget, er frifunnet. Retten fant det bevist at faren og hans familie, prøvde å legge skylden på sønnen. Det ble hevdet at faren var sammen med den yngste sønnen på det aktuelle tidspunktet, og at den eldste hadde vært alene om udåden.

Interessert i det som skjer i Torrevieja? Her finner du oversikten

Mannen gjorde oppussingsarbeider sammen med sin yngste sønn i kvinnens hjem i calle Formentera. Det oppsto uenighet om oppgjør og det kom til heftig munnbruk.

Den 53 år gamle kvinnen, også hun fra Belgia, følte seg truet etter diskusjonene med mannen. Det gikk så langt at hun kort tid før mordet anmeldte mannen for trusler, press og forsøk på tyveri.

Klokken 04 på morgenen 9. april i 2007 dro mannen til kvinnens hus. Med seg hadde han sin eldste sønn som nettopp var ankommet fra Belgia for å bli kjent med sin biologiske far.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Etter å ha kommet seg inn i huset, begynte mannen å slå løs på kvinnen. Retten fant det bevist at sønnen ikke var klar over farens hensikter. Gutten hevdet også å ha prøvd å stoppe faren. Da dette ikke nyttet rømte han skrekkslagen fra huset. 

Faren ble alene igjen med offeret som til ingen nytte prøvde å rømme. Mannen slo henne brutalt ihjel inne i huset.

Kvinnens venner og familie fortalte i retten om en skrekkslagen person som var alvorlig redd for den belgiske håndverkeren. Hun tok til og med inn på hotell ved en anledning. Hun fikk også låne en hund av en nabo for å føle seg sikrere.