Må seile sin egen sjø i Torrevieja

Skonnerten ”Pascual Flores” har ligget til kai siden 2007. Forfallet preger båten.

Spaniaavisen

Publisert 17. mars 2013 09:13

TORREVIEJA

Egentlig skulle den flotte seilskuten være et skoleskip for Valencia-regionen med base i her i Torrevieja. Dette var tidligere ordfører i byen, Pedro Mateo, og daværende president i regionen Francisco Camps sitt prestisjeprosjekt. Nå er begge ute av politikken, og skonnerten må seile sin egen sjø.

Skuten har nemlig stort sett blitt liggende ved kai i fiskehavnen i Torrevieja siden sjøsettingen for snart seks år siden. Det er tre år siden forrige tur. Skonnerten, som kostet skattebetalerne 4,6 millioner euro, ligger nå og forfaller totalt.

Gjør som over 5000 andre – bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Carrasco Shipyards, verftet som bygde «Pascual Flores», er bekymret fordi nødvendig vedlikehold ikke blir gjennomført og frykter konsekvensene.

Verftet i Aguilas i Murcia har kommet med et forslag til vedlikehold av båten som kommunen har sagt nei til.

Torrevieja-ordfører Eduardo Dolon sier at kommunen ikke kommer til å bruke en euro til å vedlikeholde eller pusse opp skuten. De vil sannsynligvis heller prøve å selge den, noe som blir vanskelig i og med at båten ikke har blitt vedlikeholdt siden den ble bygd.

Interessert i det som skjer i Torrevieja? Her finner du det vi har skrevet om byen

Den originale «Pascual Flores» fraktet salt og sement på Middelhavet etter først å ha gått med frukt. Den ble bygget her i Torrevieja i 1918 og var på en rekke tokt til Karibia.

I 1975 ble båten solgt til England. Senere dukket den opp i TV-serien Onedin-linjen. Kommunen kjøpte båten tilbake i 1999 for 180.000 euro, men da var forfallet gått så langt at båten ikke kunne reddes.

Kopien, som ligger i marinaen nå, sto ferdig i 2007.