Må rydde hos naboen

Naboeiendom forfaller – eier bryr seg ikke.

Terje Aspdahl

Publisert 2. mai 2013 06:24

ORIHUELA COSTA

Unni og Erland Rondestveit fortviler over nabohuset som forfaller. En bank eier huset, men den bryr seg ingen ting om vedlikeholdet. Nå skjemmer boligen ut hele nabolaget.

Ekteparet Rondestveit kjøpte seg hus på St. James Hill i Orihuela Costa i oktober. De er strålende fornøyd med kjøpet, men fortviler over nabohuset som forfaller. Banken som har overtatt huset, gjør absolutt ingen ting for å få solgt det.

Skal du leie bolig på Costa Blanca/Costa Calida? Her er noen muligheter

– Vi vet en eller annen bank har overtatt huset, men vi har aldri sett noen hverken i huset eller på tomten. Slik det står nå har det stått i et par år ifølge naboer vi har snakket med. Vi har selv måtte kappe både greiner på det enorme treet hos naboen, som overskygget vårt hus og innkjørsel. Hekken måtte vi også fjerne deler av. Det er ikke riktig at banken som eier ikke gjør noe med dette, sier Erland Rondestveit til Vikingposten.

Rondestveit har forsøkt å finne ut hvilken bank som står som eier. Foreløpig uten hell.

– Vi har fått høre det koster 100 euro å søke opp eier i eiendomsregisteret. Det burde være unødvendig å måtte betale for å finne ut hvem som står som eier. Hvorfor melder ikke kommunen sin interesse for å få ryddet opp? Det kan medføre helsefare når ingenting blir gjort. Vi har også noen bekjente som kunne tenkt seg å kjøpe det. Hadde det kommet noen nye eiere hadde dette løst seg, sier Erland Rondestveit.

Les også: Historisk lav rente gjør boliglånet i Spania billigere

– Før vi fjernet deler av hekken og satte opp et gjerde ble jeg rett og slett uvel av å sitte ute. Nå føles det i hvert fall som vi har fått litt lengre avstand til huset, sier Unni Rondestveit.

– Dette huset er ikke noe enestående tilfelle. Vi ser det er flere hus som er oppgitt på samme måte. De mange tusen arbeidsløse i Spania hadde helt sikker meldt seg for å ta i et tak om det ble lagt til rette for det, sier Erland Rondestveit.

Denne uken vender ekteparet hjem til Norge og Vollen i Asker.
– Om ingen tar grep er jeg redd det vil se forferdelig ut her når vi kommer tilbake i oktober. Vi trives og er meget godt fornøyd med å bo her halve året. Vi får håpe det løser seg, sier Rondestveit.