- Må holde sengen i mørkt rom i to dager

...men Ole Ivars-sjefen vil bli frisk igjen.

Terje Aspdahl

Publisert 4. november 2014 16:25

TORREVIEJA

Som Spaniaavisen fortalte allerede i går havnet Ole Ivars-bassisten William Kristoffersen på sykehus under lydprøvene før en spillejobb på restaurante Arroceria Del Sarmiento.

På sykehuset i Torrevieja fikk Kristoffersen påvist krystallsyke. Nå har han fått beskjed om å holde seg i ro i sin egen feriebolig. Nå forteller kona at mannen bokstavelig talt er satt ut av spill.

– Legene sier at det er krystallsyken og at han vil bli fin igjen. Nå må han holde sengen i et mørkt rom i to dager til å begynne med, sier Pia Kristoffersen ifølge VG.

Gjør som 11.000 andre – bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Dermed spøker det for Kristoffersen deltakelse under jubileumsfesten på Benidorm Palace i morgen, onsdag.

Også trommeslager Arild Engh fikk helseproblemer i går. Han ble dårlig på flyet til Alicante.

Krystallsyke er ifølge Store norske leksikon en tilstand med anfall av kraftig svimmelhet som kan utløses ved visse bevegelser med hodet, gjerne i det man snur seg eller setter seg opp i sengen.

Krystallsyke antas å være forårsaket av partikler («stener», «krystaller») i endolymfen i buegangene i balanseorganet i det indre øret. Når hodet beveges, settes disse partiklene i bevegelse og skaper bølgebevegelser inne i buegangene. Tilstanden går som regel over av seg selv, men ikke sjelden kommer den tilbake etter noe tid.