Må gjøre ny vri på julemarkedet

Sjømannskirkenes årlige julemarked på Costa Blanca er den viktigste inntektskilden gjennom hele året. Det tradisjonelle markedet blir i år avviklet på en utradisjonell måte.

Terje Aspdahl

Publisert 6. november 2020 09:17

COSTA BLANCA

Arbeidsgruppene i kirkene har, til tross for pandemien, hatt sine samlinger med munnbind for å produsere julegaver til markedet.

– Julemarkedet er veldig viktig, selvsagt for økonomien vår, men også som et møtested både under forberedelsene og selve markedsdagene, sier sjømannsprest og daglig leder Anita Dalehavn.
Uansett er det klart for julemarked og åpningen blir førstkommende lørdag 7. november i Torrevieja. 

– Gjennom hele året har arbeidsgruppa vært samlet for å produserer populære julegaver til julemarkedet vårt. Men selvsagt må vi gjøre det annerledes i år. Det blir høytidelig åpning under lørdagsgrøten 7. november, og så vil salget av både varer og lodd til julelotteriet foregå når vi har vanlig åpningstid hver onsdag og lørdag mellom klokken 12 og 15.

– Det er også mulig å ta en kikk på varene på facebooksiden vår, og så går det an å kjøpe lodd digitalt. Selve loddtrekningen skjer under lørdagsgrøten 28. november.

På kirkesenteret i Albir åpner de julemarkedet en uke senere. Der åpner salget lørdag 14. november, og det blir værende åpent i fire uker. Der vil det også bli mulig å handle julegaver digitalt.