- Lurt trill rundt av CAM-banken

Nå kan Maria Jenssen ha tapt 100.000 euro.

Terje Aspdahl

Publisert 6. juni 2012 15:15

ORIHUELA COSTA

Jenssen har investert 100.000 euro i obligasjoner med en verdi som knapt dekker kostnadene til papiret de er trykket på. Ansatte i CAM-banken anbefalte henne denne investeringen.

Maria ble lovet bedre betingelser på sparepengene sine i CAM-banken enn banken hun tidligere brukte. Hun skulle få en høyere rente, og det skulle være like lett og sette inn og ta ut penger som på brukskontoen hun hadde fra før. Dette ble Maria lovet av de ansatte ved CAM-banken på Orihuela Costa i 2011. Jenssen gikk med på dette gode tilbudet, og overførte over 100.000 euro til banken. Nå vet hun ikke om hun noen gang får pengene tilbake.

Les også: Føler seg lurt av banken – advarer andre

Etter at CAM-banken gikk overende og Banco Sabadell tok over, går Marie Jenssen en usikker fremtid i møte. Alle sparepengene er låst i banken på ubestemt tid.

– Jeg ble lurt trill rundt. De sa jeg fikk bedre betingelser på pengene mine. Nå viser det seg at pengene i øyeblikket står med null i verdi. Jeg vet ikke hvordan jeg skal klare meg økonomisk om ikke pengene blir utbetalt.

– Jeg har kun en liten uføretrygd fra Norge. Den rekker ikke til de faste utgiftene mine engang. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, sier en fortvilet Maria Jenssen til Vikingposten.

På jakt etter feriebolig i Spania? Sjekk ut disse boligene først

Stig Hovdal har bistått Maria Jenssen som tolk ovenfor CAM-banken på Mosco-senteret på Playa Flamenca. Han er rystet over hvordan banken har behandlet Jenssen.

– Etter Banco Sabadell sin overtakelse av CAM-banken jobber ingen av de tidligere ansatte der lenger. Alle er nye. Den nye banksjefen satt og så ned i bordet under hele møtet vi hadde med dem. Det er tydelig at de tidligere ansatte forledet Maria Jenssen til å tro hun ville tjene på å slå til på tilbud om høyere rente og bedre betingelser på sparepengene. I virkeligheten investerte hun i noe som minner om obligasjoner, men er verdiløse.
Banksjefen kunne ikke annet enn å beklage det inntrufne og han tror ikke de har en løsning på dette før om tidligst et år, sier Stig Hovdal til Vikingposten.
Han står bak servicebedriften Cora Care i Guardamar og har hjulpet mange skandinaver gjennom flere år på Costa Blanca.

Kjenner du noen som har fått trøbbel med sin spanske bank? Ta kontakt med vår journalist her

Nå advarer både Maria Jenssen og Stig Hovdal Vikingpostens lesere om ikke å ta imot tilbud fra banker i Spania som virker for godt til å være sant.

– Vær veldig forsiktig! Har du penger du vil plassere så gjør det i Norge eller Skandinavia. Det er ingen hemmelighet at bankene i Spania sliter om dagen. Det får dem nok til å være mer kreative enn normalt, sier Hovdal.

– Jeg tror det er flere enn meg som har blitt lurt. Alt virket så sikkert og trygt da den tidligere bankansatte svensken hadde møte med meg. Nå er jeg redd jeg mister både hus og hjem, sier Jenssen.