Arkivet

Lurer du på om du får reiseforsikring hvis du drar til Spania nå?


COSTA BLANCA

Svaret er ja!

- Vi ønsker ikke at praktiske utfordringer knyttet til vaksinepasset skal hindre kundene våre i å få reise, fastslår Europeiske Reiseforsikring.

Nå åpner man opp og gir kundene gyldig reiseforsikring i EU, Schengen-området og Storbritannia fra torsdag av. Men hvorfor gjør man det når UDs globale reiseråd gjelder til 1. juli?

- Regjeringen opplyste om at det er praktiske utfordringer knyttet til det kommende vaksinesertifikatet som nå gjør at reiserådet forlenges i sin nåværende form. Vi synes ikke dette er en tilstrekkelig god nok grunn til å hindre kundene våre i å reise, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring.

Vårt nettverk i Europa forteller at situasjonen de fleste steder er langt bedre og at sykehuskapasiteten er god. Da mener vi at praktiske utfordringer knyttet til vaksinesertifikatet ikke er nok til å holde kundene igjen. Dermed kan de som må reise gjøre det med visshet om at de har en gyldig reiseforsikring i ryggen. Dette omfatter også koronasmitte, sier Handeland.

Les mer om:

Reise