Lurer du på hvorfor ansiktene er skjult under påskeparadene?

TORREVIEJA

Påsken eller den hellige uken som den kalles i Spania, står for døren. Her i landet er det ikke skiferie på fjellet, krimbøker, eller Kvikk Lunsj som spiller hovedrollen.

Prosesjonene som går gjennom spanske byer hver dag hele påskeuken forteller om de hendelsene bibelen beskriver.

Det er forskjellige brorskap (cofradía) som bærer de store flåtene med skulpturene som fremstiller ulike scener i bibelens fortellinger om påsken.

Ikke alle bærer i en prosesjon, en nazareno (person fra Nazaret) kalles de som følger prosesjonen, gjerne med tent lys. Drakter og påkledning kan være forskjellig, men mest oppsikt vekker nok de heldekkende draktene, hvor ansiktet er skjult (capirotes). Dette har ingenting med en kjent amerikansk ekstremistorganisasjon å gjøre. Skikken stammer fra middelalderen og gjorde det mulig for synderen å bekjenne sine synder, uten å vise ansiktet. 

Trenger du håndverker, taxi eller tolk? Finn telefonnumre og hjemmesider i vår bransjeguide

Palmesøndag klokken 20.30 starter prosesjonen som er kjent som «Las Mantillas» (små håndduker), tilegnet jomfruen av håpet (Virgen de la Esperanza). Prosesjonen følger denne ruten; Plaza de Oriente, Ramón y Cajal, avenida de la Libertad, Paseo Vistalegre, Concepción, Ramón Gallud, Clemente Gosálvez, Caballero de Rodas og Plaza de la Constitución.

Mandag starter prosesjonen klokken 22.00, det er seks brorskap som deltar, med forskjellige åtte pasos (flåtene med skulpturer). Dette er den nest største av påskeprosesjonene i Saltbyen. Ruten er; Plaza de la Constitución, Caballero de Rodas, Patricio Pérez, Ramón Gallud, María Parodi, San Pascual, Azorín, Caballero de Rodas og plaza de la Constitución.

Tirsdag er det også start klokken 22.00. Her deltar de seks eldste brorskapene i Torrevieja. Ruten er ; Plaza de la Constitución, Caballero de Rodas, Patricio Pérez, Concepción, Paseo Vistalegre, María Parodi, Caballero de Rodas og plaza de la Constitución.

Gjør som flere enn 15.000 andre - følg oss på Facebook og få nyhetene våre direkte på din side

[annonse]
Onsdag er det to prosesjoner, begge med start klokken 22.00. Den ene fra hovedkirken med følgende rute Plaza de la Constitución, Caballero de Rodas og María Parodi. Den andre går Ramón Gallud, Patricio Pérez, Campoamor, Vicente Blasco Ibáñez, Azorín, Caballero de Rodas og plaza de la Constitución. Den store begivenheten utspiller seg i krysset mellom gatene Maria Parodi og Ramon Gallud. Her finner «El Encuentro de la vía Dolorosa» sted. Møtet på vía Dolorosa illustreres ved at Jomfruen av håpet og Jesus den falne henholdsvis kneler og reiser seg, mens orkesteret spiller Marcha Real. Deretter forenes de to prosesjonene på vei til hovedkirken.

Nazarenere og capirotes som deltar i prosesjonene deler ikke ut godteri denne kvelden før «Møtet på vía Dolorosa» er over.

Skjærtorsdag er det prosesjon i stillhet. Solemne Procesión del Silencio går gjennom mørke Torrevieja-gater, alle næringsdrivende langs ruten har blitt oppfordret til å slå av lysreklame og lignende. En enslig tromme er det som følger prosesjonen som følger denne ruten: Plaza de la Constitución, Patricio Pérez, Campoamor, Turco, Gabriel Miró, Orihuela, Caballero de Rodas og Plaza de la Constitución.

Langfredag er det sen prosesjon med start 00.30. Husk at vi snakker natt til fredag. Ruten: Plaza del Calvario, Santísima Trinidad, San José, María Parodi, Caballero de Rodas og plaza de la Constitución.

Lørdag, Påskeaften feieres Kristus` seier over døden. Dette er dagen for det populære tromme-opptoget. Start klokken 22.30 fra Centro Cultural Virgen del Carmen med følgende rute: Calle del Mar, Gumersindo, Apolo, Pedro Lorca, Joaquín Chapaprieta, Vicente Blasco Ibáñez y Zoa, til plaza de Oriente. Der blir det en stans før man fortsetter videre i gatene Torrevejenses Ausentes, Campoamor, Patricio Pérez, plaza Miguel Hernández, Canónigo Torres y Concepción, til plaza de la Constitución som man går rundt tre ganger.

Søndag 1. påskedag starter to prosesjonen klokken 08.00 fra hovedkirken den ene går derfra til plaza de la Constitución, gatene Caballero de Rodas, Azorín og Fotógrafos Darblade, fram til den møter calle Concepción. Men den andre prosesjonen følger denne ruten: plaza de la Constitución, gatene Caballero de Rodas, Clemente Gosálvez og Fotógrafos Darblade fram til calle Concepción. Der gatene Fotógrafos Darblade og Concepción krysses Kristus oppstandelse med El Encuentro. 

Les mer om:

Nyheter