Luksusboliger selger fortsatt godt i Spania

Etter nok et tøft år på fastlandet i Spania, kom det noen bemerkelsesverdige signaler på slutten av året. Investorer med store penger er på vei tilbake.  

Spaniaavisen

Publisert 29. januar 2011 17:57

COSTA BLANCA

Det er i en rapport fra en av de store meglerhusene i Spania, Engel og Völkers, det framkommer en viss optimisme i enkelte segmenter av boligmarkedet.

På slutten av fjoråret ble det nemlig gjennomført flere større salg i klassen fire til 13 millioner euro. Denne trenden har fortsatt inn i det nye året.

Engel og Völkers kan opplyse at det for tiden er stor etterspørsel etter eksklusive leiligheter i prisklassen 500.000 – 700.000 euro. Potensielle kjøpere følger nøye med i markedet for å slå til på riktig tidspunkt. Etterspørselen etter leieobjekter er også høyere enn tilbudet for tiden.

Bli venn av Vikingposten og spaniaavisen.no på Facebook

Eldre kjøpere som nærmer seg pensjonsalderen har funnet ut at Tenerife er stedet. Der har prisene gått ned mellom 25 og 30 prosent, hvilket vil si at man må helt tilbake til 1998 for å finne tilsvarende lave priser. Man forventer heller ikke at prisene vil stige med det første. Dermed er Tenerife et eldorado for investorer. Mest attraktivt er leiligheter og villaer med en gjennomsnittspris på 450.000 euro.

Meglerhuset antar at ny infrastruktur på fastlandet, blant annet lyntog mellom Madrid og Valencia, kan bety positiv utvikling også for øst-kysten. Flytrafikken mellom Spania og Russland og andre nye kjøperland er også en positiv bidragsyter til at flere strømmer til Spania for å kjøpe seg feriebolig.

Her finner du boliger til salgs – men i en litt annen prisklasse

Balearene, med Mallorca i spissen har allerede en god stund opplevd økt etterspørsel fra utenlandske investorer. Øya framstår nå som den mest komplette ferieøy i Middelhavet etter at det nye, offentlige sykehuset, Son Espases ble etablert. Også den nye båthavna ved Puerto Adrinano vil gi økt trafikk til øya.

Tidene er altså ekstra gode for de som har mye penger.