«Lucky» var heldig

Valpen «Lucky» har en helt spesiell historie. Mot alle odds lever hun i beste velgående hos sin nye eier takket være et godt norsk samarbeid.

Spaniaavisen

Publisert 20. juni 2019 06:34

ALBIR

I april i år fant Turid og Geir Bornkessel «Lucky» i et vannreservoar hvor hun ikke greide å komme seg opp fra på egen hånd. Paret bestemte seg for å redde hunden, noe som ikke var noen enkel sak.

— Det striregnet ute og Lucky var så utslitt da vi fant henne, det så ut som om det var like før hun ga opp, sier Turid. Det var litt av en jobb å få henne opp derfra, og det tok lang tid. Vi prøvde å få et bånd på henne, men det var umulig, og til slutt satte Geir ned en stige som jeg klatret nedover på med et bånd rundt midjen slik at jeg ikke falt ut i vannet selv. Vi fikk Lucky opp på nederste trinn og så dro Geir stigen opp, forteller Turid Bornkessel

Da «Lucky» endelig var trygg på land, fikk den en real vask og den fant seg fort til rette.

– Vi bor i Los Montesinos, og ved flere anledninger har det kommet hjemløse hunder på eiendommen vår. For ikke så lenge siden kom vår andre hund hit, og vi bestemte oss for å beholde den. Derfor var vi litt fortvilet når vi så hvor fort «Lucky» knyttet seg til oss, og vi til den. Vi var klare over at det ikke var ansvarlig å ta til oss en hund til. 

En felles bekjent satte paret i kontakt med Rita Ringdal fra Spaniahundene som jobber aktivt med å redde og omplassere hjemløse hunder. 

– Hun er en fantastisk dyrevenn som opp gjennom årene har reddet mange hunder, sier Turid. Jeg kjente henne ikke fra før av, men ble både rørt og imponert da jeg leste om henne på internet. Jeg oppfordrer alle til å støtte henne og Spaniahundene, for det er en veldig viktig jobb hun gjør.

Ringdal tok turen fra Albir til Los Montesinos for å hente «Lucky», som hun var fast bestemt på å finne et godt hjem til.

– Det jeg ikke var forberedt på var at «Lucky» trengte en operasjon på grunn av en dårlig hofte. Slikt koster veldig mye, men når man først har knyttet seg til et dyr er det umulig å snu. Jeg ville forsikre meg om at det ble gjort før «Lucky» ble adoptert, for det kunne jo være at den kom til en plass hvor de ikke hadde råd til en slik operasjon eller det kunne bli vanskelig å få den bortadoptert på grunn av dette problemet. 

Ringdal er veldig takknemlig for hjelpen hun mottok når det gjaldt å betale den dyre veterinærregningen. 

– Takket være gavmilde nordmenn, fikk jeg betalt 80 prosent av utgiftene, noe jeg setter innmari stor pris på. Jeg bruker mange tusen euro fra egen lomme i året, for dette er en kostbar «hobby». Jeg setter også stor pris på hjelpen jeg fikk fra Turid og Geir. Jeg kjente dem ikke fra før av, jeg visste ikke engang om Spaniaportalen, som de driver, for jeg har aldri tid til å være på internet. Jeg bruker all fritiden min til å redde dyr som har blitt forlatt, det er ikke en enkel oppgave og man ser så mye vondt, men noen må gjøre det. 

For litt over en måned siden var det en norsk dame i Nederland som interesserte seg for «Lucky». 
– Så fort jeg fortalte om Lucky´s herlige personlighet og at hun var en Mastiff, ble hun adoptert på et blunk. Marianne, som damen heter, er veldig glad i dyr og hadde hatt en lignende hund før.

Sist mandag stod «Lucky» klar med passet sitt på flyplassen i Alicante, og skulle reise til Holland. Det så ut som om hunden smilte fra øre til øre, engstelig var hun i hvert fall ikke.

– Hun ble tatt godt imot i Nederland, og jeg har fått vite at både eier og hund storkoser seg sammen, opplyser Ringdal. Det nytter å hjelpe, og det er så mye enklere når man står sammen. Dette har vi greid takket være et godt samarbeid mellom nordmenn.