Lodder ut luksuseiendom og millionbutikk

Krisen i det spanske boligmarkedet får folk som skal selge til å tenke nytt. Denne luksuseiendommen med forretningsvirksomhet skal loddes ut.

Spaniaavisen

Publisert 31. oktober 2008 07:35

ALFAZ DEL PI

Det er briten Wayne Connell som tyr til et lotteri på Internett for å bli av med sin fantastiske eiendom i Alfaz del Pi. Trekker du vinnerloddet, får du en bolig med åtte soverom, seks bad, trimrom, basseng og en Harley Davidson. Og 500 meter unna ligger forretningvirksomheten som du får på "kjøpet" – en egen temapark som er i drift The Wild Wild West og restauranten Don Quijote.

Hele eiendommen med forretningsvirksomhet blir taksert til drøyt 50 millioner norske kroner (6,2 mill. euro). Eieren skal selge 200.000 lodd og hvert lodd koster drøyt 30 euro. Wayne Connell insisterer på at dette ikke er noe lureri. Hvis det ikke blir solgt mer enn 175.000 lodd, vil vinneren få alle pengene fra lotteriet.

– Alt vinneren trenger å bekymre seg for er prisen for loddet og flybilletten hit, sier Connell. Han skal betale alle skatter og avgifter i forbindelse med salget.

Briten skal selge og flytte sammen med familien til Florida. Utbyggere har sagt seg villig til å kjøpe tomteområdet, men Wayne Connell vil ikke at hans forretningsvirksomhet som er bygget opp over 10 år, skal legges brakk. Med dagens situasjon på boligmarkedet er et salg siste utvei.

I stedet satser Connell på en trekning i "boliglotteriet" i april. 10.000 lodd er allerede solgt.