- Liker ikke anklagene fra Oslo kommune

Alteas ordfører liker dårlig korrupsjonsanklagene.

Spaniaavisen

Publisert 30. august 2009 09:32

ALTEA

– Det er veldig uheldig at en kommune, en offentlig institusjon, legger en anklage mot spanske politikere ut på sin nettside uten å kunne presentere noen for for dokumentasjon eller bevis, sier ordfører i Altea, Andrés Ripoll Llorens til TV 2 Nyhetene.

Les også: Ordføreren tviler på at Oslos sykehjem blir bygget

Oslo kommune har tidligere hevdet at lokale samarbeidspartnere forlangte to millioner i bestikkelser for å få fart på sykehjemsplanene. Da valgte Oslo kommune, som allerede har brukt 23 millioner kroner på prosjektet, å anmelde sin spanske entreprenør og hevet byggekontrakten.

– Selvfølgelig kan ikke Oslo kommune gå inn i et sånt prosjekt ved å smøre noen og levere penger under bordet, sier Merete Agderbak-Jensen, byråd for byutvikling i Oslo til TV2.

Les også: Nektet å oppgi priser for sykehjemsfiaskoen

På rådhuset i Altea er byråd og bygningsetaten svært opprørte over korrupsjonsanklagene. De mener det i så fall er Oslo kommune som har forsøkt å omgå spansk lovgivning.

– Det så ut som om de kunne ordne disse tingene på kontoret. Kommunen eller byrådet er ikke interessert i å støtte opp under slike ordninger. Enhver borger av Altea, uavhengig om man kommer utenfra eller ikke, må følge loven, sier byråd for bygningsetaten i Altea, Véronica López.

Vikingposten/spaniaavisen.no har fulgt sykehjemssaken fra dag én – se flere saker under.