Lettet over at Klubben i Alfaz kan komme seg videre

Utbryterne tapte slaget - nå fortsetter jobben med nytt klubbhus.

Spaniaavisen

Publisert 22. mars 2012 10:18

ALFAZ DEL PI

Etter måneder med krangel og kaos kan nå 90 prosent av medlemmene, og det nye styret i Den Norske Klubben Costa Blanca, jobbe videre mot felles mål; Nytt klubbhus.

På Klubbens generalforsamling sist uke ble valgkomiteens innstilling til nytt styre vedtatt med 301 mot 38 stemmer (seks stemte blankt). Det understreker at man skal jobbe videre med de vedtatte planene om å få bygget seg et nytt klubbhus. Utbryterne, med tre medlemmer av det gamle styret i spissen, tapte ”slaget om Klubben”.

Les også: Full splid i norsk klubb i Alfaz del Pi

Leder Bjørg Svedbergh har nå fått med seg et nytt styre til å lede Klubben det kommende året. Et spennende år, med byggestart på det nye klubbhuset like om hjørnet.

– Jeg har slettes ikke noen seiersfølelse. Det er ikke godt for noen når konfliktene herjer. Men vi har kommet gjennom dette, og generalforsamlingen viste at de har tillit til meg. Nå føler jeg bare en lettelse for at Klubben kan komme seg videre, forteller Bjørg Svedbergh til Vikingposten.

Svedbergh og det nye styret har god støtte blant medlemmene i Den Norske Klubben Costa Blanca. Under generalforsamlingen høstet lederen applaus fra en nesten fullsatt sal.

Nye boliger på plass i vår boligportal – ta en titt her

Nå er det fullt fokus inn mot både vårens, og historiens, store begivenhet for Klubben; Byggingen av nytt klubbhus. Det nye styret har allerede hatt sitt første møte, og fordelt oppgavene inn mot både sluttføring av avtaler og ikke minst finansieringen.

– Vi har delt inn byggingen i to faser. Fase I er ferdigstillelse av hovedetasjen og andre etasje. De inneholder blant annet kafe, kursrom og kontorlokaler. Finansieringen for fase I er så å si helt klar, og i beste fall stikker vi spaden i jorden i løpet av april.
Fase II starter vi ikke på før hele finansieringen er i orden. Den innbefatter takterrassen, solskjerming og hele kjelleretasjen, sier Svedbergh.

Nyheter fra Alfaz – alt på en plass her

Totalkostnadene for hele klubbhuset, inklusive moms, er beregnet til å komme på nøyaktig 772.000 euro. Uten moms blir summen 660.000 euro.
– Allerede på søndag har vi vårt første arrangement av en rekke tiltak for å få inn flere penger til byggingen. Da skal vi ha stor auksjon på plazaen utenfor våre nåværende lokaler. Vi har fått inn mange flotte gaver som skal under hammeren, sier Bjørg Svedbergh.

Dette er det nye styret:
Bjørg Svedbergh – leder
Bjørn Væthe – nestleder
Tormod Seljevold – økonomiansvarlig
Bente Puig – sekretær
Eric Svanberg – styremedlem
Arne Flaten – styremedlem
Olav Raaen – styremedlem