Lesertallene til himmels for Spaniaavisen og Vikingposten

Har satt nok en rekord.

Spaniaavisen

Publisert 2. april 2013 16:07

TORREVIEJA

Mars ble nok en rekordmåned for nettavisen du leser akkurat nå. 236.720 personer besøkte nettsiden til Spaniaavisen/Vikingposten i forrige måned.

– Vi opplever en eventyrlig vekst og nå er vi trolig den største norske nettavisen i Spania. Jeg har i hvert fall ikke sett lesertall som er i nærheten av de vi har, sier redaktør Terje Aspdahl.

Annonsørene er mest opptatt av unike brukere, det vil si antall forskjellige personer som har besøkt nettsiden i løpet av en måned. I mars hadde vi 65.928 unike brukere, viser tallene fra Google Analytics.

Les mer om Vikingposten og Spaniaavisen her

– Det er tydelig at mange av våre skandinaviske lesere har gått til anskaffelse av iPad, for av all mobiltrafikk kommer 61 prosent fra "padden".  19 prosent kommer fra iPhone, fastslår Aspdahl etter å ha studert tallmaterialet fra Google.

Den siste måneden har mobiltrafikken på nettet fra nettbrett og mobiler økt til 35 prosent av den totale nettrafikken.

Foruten nettavisen distribueres Vikingposten på papir i hele 11.000 eksemplarer hver torsdag. Vikingposten er den eneste skandinaviske avisen på Costa Blanca/Costa Calida som kommer ut fire ganger i måneden.

I tillegg til papirutgaven er det over 2500 som laster ned avisen elektronisk som PDF hver uke. Den kan du gratis laste ned her.

– Det betyr at Vikingposten hver torsdag har et "totalopplag" på 13.500 aviser. Også her er vi markedsleder, konstaterer Aspdahl, som også gleder seg over at Vikingposten/Spaniaavisen forlengst har rundet 5000 venner på Facebook-siden.

– Men vi vil gjerne ha flere venner som vi kan dele nyheter og praktiske opplysninger fra Spania med. Lesernes engasjement bidrar til et enda mer levende nettsted, og det setter vi pris på, sier redaktøren.

Vår Facebook-side finner du her.