Leieprisene falt mest i Torrevieja og Benidorm

Benidorm og Torrevieja er blant de spanske byene hvor husleien falt mest i året som gikk. Dette er tendensene.

Terje Aspdahl

Publisert 20. januar 2021 08:19

COSTA BLANCA

På nasjonalt nivå endte året med en prisøkning på 4,6 prosent som er den laveste i løpet av de siste seks årene. Alicante var en av de syv regionene i landet hvor nedgang ble registrert, og da i kommunene Benidorm og Torrevieja hvor leien falt med over 10 prosent.

I Alicante-provinsen som helhet var fallet 0,4 prosent. Årsaken er nedgang i den økonomiske aktiviteten og dårligere betalingsevne på grunn av pandemien.

Gjennomsnittsleien per måned i Alicante provinsen som helhet var 7,37 euro per kvadratmeter ved utgangen av fjoråret . Dette er et fall på 0,4 prosent sammenlignet med desember 2019 og står i sterk kontrast til økningen på mer enn 10 prosent i 2018.

Av kommuner i Alicante-provinsen som var med i undersøkelsen falt praktisk talt husleiene i alle byene unntatt av Santa Pola, som hadde en økning på 0,9 prosent.

Kommunene Benidorm og Torrevieja skiller seg ut med den største nedgangen som ble registrerte på landsbasis. Marina Baixa-området hadde en reduksjon på hele 11,2 prosent, mens det i Vega Baja sør på Costa Blanca var 10,3 prosent.

Når det gjelder resten av kommunene i Alicante-provinsen falt leien med 6,9 prosent i Elche, 3,9 i Alicante by, og 3,3 i El Campello.

Til tross for nedgang forblir Benidorm og Alicante kommunene med de dyreste husleiene, med 8,92 euro per måned per kvadratmeter. Det vil si omtrent 713 euro per måned for en leilighet på 80 kvadratmeter.

Balearene har en nedgang på 7,7 prosent, Barcelona ​​-6, Madrid -5,1, Malaga -4,4, Tenerife -4,2, Las Palmas -2 og Vizcaya med -1 prosent.

Mer betydelige konsekvenser har pandemien fått på Ibiza (Balearene) med en nedgang på 16,1 prosent, etterfulgt av Arona (Tenerife), med 15,5, Barcelona hovedstad 12,1, Telde (Gran Canaria), 11,9, og Hospitalet de Llobregat (Barcelona) 11,3 prosent.