Leiebilprisene til himmels

Hvis du skal leie bil på flyplassene i Alicante, Murcia eller Málaga må du være forberedt på at det kommer til å koste skjorta.

Spaniaavisen

Publisert 19. juli 2009 06:00

ALICANTE

På grunn av finanskrisen og turistnedgangen har leiebilselskapene også trimmet kostnadene. Resultatet er at det er færre biler tilgjengelig på leiemarkedet, og det merkes godt i turistregionene hvor besøket går opp nå på sommeren.

Med færre biler tilgjengelig, vil selvsagt prisene gå opp. Det kan lønne seg å være tidlig ute, for i enkelte helger kan alt av biler være utleid.

Her kan du finne leiebil.

Vi sjekket prisen på en leiebil ved El Altet-flyplassen i Alicante. Prisen for den rimeligste modellen for en uke fra 31. juli, lå rundt 4900 kroner. Da snakker vi småbil.

Blant bilutleierne forklares prishoppet med at etterspørselen er stor, og at det er færre biler tilgjengelig fordi finanskrisen har tvunget selskapene til å kutte i flåten. Det er heller ikke like lett å få finansiert nye biler.

Den økonomiske oppturen førte til flere etableringer og økt konkurranse med det resultat at prisene ble presset ned. Nå som finanskrisen herjer har flere firmaer gitt opp, og det er færre biler i markedet.