Lei sløsingen med bassengvannet

Krever endringer.

Spaniaavisen

Publisert 9. september 2014 09:23

BENIDORM

Partido Popular (PP) mener kommuneledelsen i Benidorm (Alicante) sløser med vannet.

Opposisjonen i bystyret mener det er uansvarlig sløsing å benytte vann i kranene til vanning av parker og hager og rengjøring av gatene. De foreslår gjenbruk av vann fra offentlige svømmehaller og utendørs badebasseng, samt hotellbassenger – vann som i dag blir tømt i kloakken. 

Lederen for PP José Ramón González de Zárate sier at det i sommer, på tross av tørke, har vært flere tilfeller hvor bassenger har blitt tømt for å reparere sprekker eller lekkasje.

Ser du etter bolig i Spania? Vi har lagt ut flere nye prospekter her

Vannet har da gått rett i kloakken istedenfor at det kunne benyttes til for eksempel gaterengjøring. Han minner også om loven som krever tømming av de offentlige svømmebassengene hvert fjerde år.

Han oppfordrer ledelsen til å kreve konsesjonshaveren innenfor rengjøring og vedlikehold av parker, FCC, om å skaffe flere pumper og slanger for å samle vann fra disse anleggene. For å lagre vann for vinteren i kommunen vanntanker som nå nærmest er tomme.

Ifølge González de Zárate vil denne situasjonen kunne løses ved å pre-behandle vannet i de kommunale renseanleggene slik at vannet kan benyttes.

Rådman Juan Ramón Martínez sier utfordringen er å finne rensemetoder som gir vann med helsegarantier som per i dag ikke har vært mulig. 

I august ble mer enn 400.000 liter vann fra offentlige svømmebasseng tømt rett i kloakken.