- Legionella-dødsfallene kunne vært unngått

Utbruddet på Costa Blanca ble oppdaget én måned før helsemyndighetene reagerte.

Spaniaavisen

Publisert 9. februar 2012 06:51

CALPE

De tre britene som døde av legionærsykdom kunne ha vært i live. Utbruddet ble offentlig kjent 1. februar da en 76 år gammel mann døde på intensivavdelingen ved et sykehus i Benidorm. Siden er det bekreftet at to andre briter døde av samme årsak.

Nå viser det seg at utbruddet ved Diamante Beach Hotel i Calpe ble oppdaget over én måned tidligere. Lokale helsemyndigheter skal ha blitt gjort oppmerksom på et tilfelle av legionærsykdom i desember i fjor da en spansk gjest ble smittet på sykehuset. 27. desember, to uker senere, ble en servitør ved hotellet også smittet av legionella.

Les også: Ytterligere én person smittet av legionella

Nå blir helsemyndighetene kritisert fra flere hold for å ha dysset ned utbruddet for ikke å ødelegge ryktet til hotellet og Calpe hvor man langt på vei lever av turismen.

– Istedet for å gjennomføre nødvendige tiltak har myndighetene holdt relevant informasjon skjult – alt for å ikke uroe befolkningen, hevder Lluis Torre i partiet Esquerra Unida.

Saga Holidays, som var reisebyrået til de omkomne, reagerer med sjokk og vantro. – Jeg er sjokkert over å høre at det kan ha vært sykdomstilfeller tidligere som vi ikke fikk vite om, sier Paul Green.

Calpe kommune hevder den bare har fulgt vanlige prosedyrer.