Legger ned Pizzabakeren

Irene Primstad: – For tøft i usikre tider

Terje Aspdahl

Publisert 10. september 2020 07:57

PLAYA FLAMENCA

Corona-pandemien tok knekken på Irene Primstad sitt Pizzabakeren-utsalg på Orihuela Costa. Etter en stund i tenkeboksen har hun bestemt at hun ikke åpner dørene igjen.

Det har vært og er tøffe tider. Nå legger Irene Primstad ned pizzasatsingen på IBC-senteret på Playa Flamenca.

– Det blir rett og slett for tøft å bære to bedrifter når tidene er så usikre som de er nå. Jeg har brukt langt tid på å bestemme meg, men har endelig falt ned på at jeg legger ned driften, sier Irene Primstad og innrømmer at det har vært vanskelig å ta beslutningen.

Pizzabakeren-utsalget startet Primstad opp i februar 2018 og har det vært grei butikk frem til pandemien satte en stopper for driften i mars.

– Det har vært en sesongbetont drift, og jeg hadde aldri lagt ned om det ikke var for «lockdown» tidligere i år og rødmerkingen av Spania nå. Det er helt klart et marked for Pizzabakeren her, men jeg tør ikke ta på meg ansvaret for å holde to bedrifter gående slik det er nå, sier hun.

Hennes restaurant, La Luna, et par drøye steinkast fra IBC-senteret, går for tiden for halv maskin.

– Jeg har to ansatte på 50 prosent, så jobber jeg selvsagt selv. Det går veldig opp og ned for tiden. Enkelte dager kan det for eksempel være 500 euro i kassa etter endt dag, mens andre kan det være maks 50 euro. Alt er så usikkert, og det er umulig å planlegge noe fremover. Det har vært mange netter hvor jeg har ligget våken og alt har dreid seg om hva og hvordan jeg skal gjøre fremover. Derfor er jeg også lettet over endelig bestemt meg, avslutter Primstad.