Legger ned lyntog mellom Alicante og Andalucia

Bare en drøy måned etter at togtilbudet ble lansert.

Spaniaavisen

Publisert 2. september 2014 10:15

ALICANTE

Det nye tilbudet med høyhastighetstoget AVE fra Alicante til Sevilla ble lansert 27. juli i år. Renfe legger nå ned ruten på tross av stor etterspørsel.

Den er en viktig togforbindelse mellom Alicante-provinsen og Andalucia. Reisen fra Alicante til den andalusiske hovedstaden tok 4 timer og 30 minutter. Togene stoppet også i Villena, Cuenca, Ciudad Real, Puertollano og Córdoba. Forbindelsen mellom Alicante og Sevilla inkluderte også muligheten for å reise til Malaga med togbytte fra Córdoba.

Det eneste alternativet for folk som bor i Alicante-provinsen å komme til Andalucía er igjen via Madrid. Veien blir mye lengre, med andre ord.

Høyhastighetstoget var planlagt å være i drift i en prøveperiode til og med 31. august. Renfe uttalte i forbindelse med planleggingen at ruten ville forbli i fast drift hvis etterspørselen var tilfredstillende, slik den har vist seg å være. 

Det var knyttet stor spenning da den nye forbindelsen ble lansert. Allerede ti dager før ruten var i drift var 20 prosent av billettene solgt.

Togene nådde et belegg på hele 90 prosent i den tiden de var i drift.

Renfe sier nå at de vurderer å relansere tilbudet på lengre sikt, men det er uklart om og når dette vil skje.