Legebytte i Torrevieja

Lege Herulf Torset flytter tilbake til Norge. Han overlater legepraksisen i Avenida Alfred Nobel til lege Nidia Reppe (37).

Terje Aspdahl

Publisert 29. september 2011 06:51

TORREVIEJA

I ni år har lege Herulf Torset drevet sin praksis i Torrevieja. Nå har han valgt og flytte hjem til familien i Norge.
– Det har vært ni flotte år med mange hyggelige pasienter. Men det har samtidig vært ni år med pendling til og fra Norge. Jeg har hele familien i Norge, og det har til tider vært veldig slitsomt å pendle. Jeg vet samtidig at jeg kommer til å savne jobben her, sier Herulf Torset til Vikingposten.

Oversikt over leger, tannleger m.m. finner du her i vår bransjeguide 

Torset leier foreløpig ut praksisen til lege Nidia Reppe. Hun er opprinnelig fra Venezuela, men har bodd og jobbet i Norge i ti år.

– I første omgang leier jeg ut legepraksisen frem til jul. Da får både Nidia og jeg sjekket ut hvordan vi trives i en ny arbeidssituasjon, før vi tar endelige valg. Jeg må legge til jeg er veldig fornøyd med å få Nidia Reppe til å ta over for meg. Vi kjenner hverandre fra tidligere, og jeg er sikker på at pasientene mine er i trygge hender, sier Torset.

Nidia Reppe er ikke ukjent på Costa Blanca. Hun har jobbet her tidligere, og brukte ikke lang tid på å bestemme seg når hun fikk forespørselen fra Torset om å ta over.

Les også: Torrevieja har åpnet kommunalt trimsenter

– Det ble en kort prat med mannen min før jeg ringte tilbake og takket ja.
Jeg har jobbet to år ved legesenteret i Rojales, og har hatt en del felles pasienter med Torset. Jeg vet hvordan det spanske helsesystemet fungerer, og med min bakgrunn fra Venezuela er ikke språket noe problem, sier Nidia Reppe på flytende norsk.
Hun har tidligere både jobbet på sykehuset i Telemark og vært fastlege i Sandefjord.

– Reppe tar over alle pasientjournaler og vi har det samme telefonnummeret til kontoret som før. Jeg er sikker på at dette blir en grei overgang for pasientene. Jeg har allerede fått gode tilbakemeldinger på at pasientene som har møtt Nidia er veldig fornøyd. Det gjør det lettere å reise nordover, avslutter Herulf Torset.