Låsesmeden låser døren - flytter til Norge

Etter mer enn 17 år som låsesmed på Costa Blanca adopterer Gunnar Kvarsvik bort sin spanske «baby» og flytter tilbake til Norge.

Terje Aspdahl

Publisert 27. november 2020 10:59

SAN FULGENCIO

Mange huseiere har fått hjelp med både vrange låser og sikkerhet i boligene sine gjennom de nesten 20 årene Kvarsvik har drevet sitt låsesmedfirma langs kysten.

– Etter en litt trang start de første årene har jeg vært heldig og fått mange trofaste kunder. Kundene har vært flinke til å bruke meg, så oppslutningen har vært god. Jeg har vært privilegert, og er takknemlig for det, slår låsesmed Gunnar Kvarsvik fast.

Kvarsvik drev eget låsesmedfirma i Norge før han «emigrerte» til Spania og Costa Blanca.

– Jeg føler jeg har en del ugjort i Norge. Jeg solgte firmaet mitt da jeg flyttet hit, et firma som gikk godt. Men det ble delt opp og «vannet ut» av de nye eierne. Så nå vil jeg bygge opp et nytt firma, der hvor jeg slapp det forrige. Grunnlaget for at det vil gå bra vet jeg er tilstede. Jeg kan bransjen, så å få det opp å stå vil gå fort. Jeg er fortsatt ved god helse og motivasjonen har jeg.

Han fortsetter:
– Jeg må samtidig innrømme at jeg gruer meg litt til overgangen fra sol og varme til mørketid og kuldegrader. Men det heter jo at det ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær. Fra spøk til alvor så er det klart det også blir vemodig å forlate dette. Spania er et godt land å bo med et fortreffelig klima. Nå retter jeg fokuset mot barn og de seks-syv barnebarna jeg ikke har hatt muligheten til å besøke så ofte jeg har hat lyst og behov til. Det har ikke bare vært å sette seg i bilen for å besøke de nærmeste når man bor her.

Låsesmedfirmaet vil bestå selv om Gunnar Kvarsvik reiser med første flyttelass allerede neste uke.
– Jeg har vært heldig og fått et svensk ektepar til å overta hele butikken. Daniel Pettersson har lang erfaring fra bransjen og med kona Anna, og har vist stor interesse for hvordan jeg har drevet. Da vet jeg at det jeg har bygd opp her blir ivaretatt på beste måte.