Lar seg fortsatt lure av Nigeria-brev

Nesten hver uke arresterer politiet nigerianere som driver svindel med brev eller epost.

Spaniaavisen

Publisert 19. januar 2009 08:22

Mer enn 300 personer ble arrestert under operasjon "Nilo" for noen år siden. Da gikk det ut mellom 15. og 20.000 "Nigeria-brev" hver dag til folk verden over. I brevene eller epostene hevdes det gjerne at avsender har vunnet en stor premie i et lotteri, men nå trenger han hjelp til å betale avgifter eller gebyr for å få ut gevinsten. Og folk lar seg lure og hjelper til med gebyrene for å få en bit av gevinsten.

Les også: Sto bak 600 falske ekteskap

De originale Nigeria-brevene utropte deg som vinner av en milliongevinst i et lotteri du ikke engang hadde deltatt i, eller ba deg stille din konto til disposisjon for å få et større beløp ført ut av Nigeria. Som takk for hjelpen ble du lovet en millionsum. Også disse henvendelsene virket – og virker fremdeles. Bare i USA har 2,8 millioner mennesker – de fleste pensjonister og uføre – gått på limpinnen og sendt 750 millioner euro til svindlerne opp gjennom årene.

Politiet regner med at nigerianere klarer å lure til seg 100 millioner euro i året fra mer enn 50 land.

Nå gjør politiet på Costa del Sol en ny offensiv for å få begrenset svindelen. For å få satt en stopper for aktiviteten ser ut til å være komplett umulig.