Lærer nordmenn å spille golf i Albir

Hver tirsdag gir Miguel Torres praktiske leksjoner i Albir til golfinteresserte nordmenn som ønsker å lære det grunnleggende i sporten.

Spaniaavisen

Publisert 10. april 2014 06:25

ALBIR

Golfklubben startet det åpne kurstilbudet etter forespørsel fra nordmenn som ønsket å få tilgang til golfbanen i Albir for å øve og lære mer. 
I de siste ukene har nordmenn fra området benyttet seg av tilbudet og Vikingposten møtte medlemmer av CostaGolfen, en nystartet aktivitetsgruppe i Den norske klubben Costa Blanca, på en av deres første pro-kurs med Miguel Torres leder av klubben Internasjonal Golf Alfaz – Albir.

– Det kan være vanskelig for enkelte å begynne med golf. Mange synes det er vanskelig å gå over «terskelen» til en golfklubb. Andre vil spille golf, men har ingen å gå sammen med. Vi inviterer til en myk overgang, samt tidlig å knytte et sosialt miljø, sier leder av den nystartede aktivitetsgruppe CostaGolfen i Den norske klubben Costa Blanca, Lars Mølsæter.

Leiebil i Spania får du rimelig her – og med gratis norsk servicetelefon og prisgaranti

– Her i området er det Peer Gynt-klubben som gir best tilgang hvis man ønsker seg «norsk» aktivitet. Peer Gynt har blitt så populær at de måtte begrense medlemstilgangen blant annet fordi turneringsdeltagelsen er sprengt. Etter en markedsundersøkelse har vi laget en ny innfallsvinkel til golf. Vi gir tilbud til erfarne spillere som ikke er tilknyttet andre miljøer og de som ikke har erfaring, men vil prøve golf,

Etter bare en måneds drift har CostaGolfen allerede 40 medlemmer så det er tydelig et behov. Teorikurs og regler samt videofremvisning fra opplæringsvideoer blir holdt i lokalene til Den norske klubben Costa Blanca i Alfaz del Pi. I tillegg til opplæring av egne medlemmer gir klubben tilbud om opplæring av proere med mer erfaring.

Les også: Denne golfklubben vil gjerne ha yngre medlemmer

Vikingposten møtte Reidar Færgestad fra La Nucia, Anders Hansvoll fra Altea og ekteparet Magne Aarseth og Anlaug Aarseth fra Altea La Vella er på deres første kursdag med Miguel Torres. De har tidligere spilt golf, men ønsker å lære mer og spesielt forbedre teknikken.
– Dette er et flott tilbud. Det er lite som skal til for å forbedre teknikken og de tipsene vi til nå har fått er viktige, sier Reidar Færgestad – og resten av deltakerne sier seg enige. 
– Golf er en fin sport og det er fantastisk at vi nå får muligheten til å lære mer. Allerede føler jeg at dette kurset er et grunnlag for videre utvikling, sier en fornøyd Anders Hansvoll. 

Til praktisk opplæring og spill bruker CostaGolfen nå i første rekke drivingrangen i Albir og par tre banene ved Las Rejas og Sierra Cortina for de som er mer erfarne. Senere vil de benytte andre større baner i området.