La ned Vikingposten med grunnstein for nybygg

Vi havnet i boks - og i godt selskap i Albir.

Spaniaavisen

Publisert 26. april 2010 06:45

ALBIR

Sammen med utgaver av El Pais, El Mundo, Informacion og en lokal spansk avis fra kommunen valgte ordfører Vicente Arques å legge Vikingposten ned i grunnsteinen til det nye sosialsenteret.

I Spania er det en tradisjon at man legger ned dagens aviser og dagens valuta i grunnsteinen til nye store bygg.

Les også: Her er det dyrest å leie i Valencia-regionen

– Vikingposten er en av de viktigste internasjonale avisene som utgis i Alicante. Derfor tok ordfører Vicente Arques initiativet til at vi skulle ha den sammen med de andre avisene, sier Elisabeth Marandi fra rådhuset i Alfaz del Pi.

Det nye sosialsenteret blir liggende mellom Mercadona og idrettsplassen i Albir. Byggingen kommer til å starte ganske snart, og kommunen regner med at senteret vil stå ferdig neste vår. Man har en tidsramme på ni måneder.

Les også: Alfaz del Pi priser nordmenn

– Dette nye sosialsenteret blir på 500 kvadratmeter og kommer til å koste kommunen 650.000 euro. Det vil inneholde et auditorium med plass til 150 personer, kafeteria, mange mindre møterom, petancabane, parkeringsplasser og et grøntområde. Senteret er til disposisjon for alle kommunens innbyggere, og vi vil også tilby gratis bredbånd der, sier Elisabeth Marandi til Vikingposten.

Redaktør Terje Aspdahl i Vikingposten er strålende fornøyd med oppmerkesomheten fra Alfaz del Pis kommuneadministrasjon. Han mener dette sporer til videre hard jobb med avisvirksomhet på papir og nett.

Les også: Tilbyr boliger i Spania på leasing

– Jeg synes dette er en flott gest fra kommunen. Jeg velger også å tolke det som en anerkjennelse av den jobben Vikingposten har gjort i 10 år langs kysten av Costa Blanca med å bygge bro mellom lokalbefolkningen og skandinaviske innflyttere, sier han.