La deg sjarmere av Polop

Polop er en sjarmerende og rolig liten spansk by. Den ligger i innlandet på Costa Blanca nord få minutters kjøring fra Altea og Albir.

Spaniaavisen

Publisert 27. juni 2014 07:51

POLOP

Her kan man spasere og nyte roen og freden og besøke kafeteriaer som ligger innimellom de trange idylliske gatene.

Byen er en by rik på historie omgitt av fjell og en fantastisk natur. Byens opprinnelse går tilbake til da maurerne erobret den iberianske halvøyen. De bygget festningen og slottet – Castillo de La Polop – tidlig i det tolvte århundre og ga navnet til byen. Bykjernen er plassert på en høyde rundt festningen som ligger på byens høyeste punkt. Festningen hadde en betydelig strategisk verdi i regionen. På grunn av kamper som har utspilt seg gjennom historien er det nå kun rester av slottet som står igjen. I 1908 ble det bygget en kirkegård på toppen av festningen. Ruinene av inngangen til slottet ble da benyttet også som inngang til kirkegården. Kirkegården ble stengt i 1945, men er senere restaurert og åpnet for publikum i 2013. 

Fra festningen er det en spektakulær utsikt nedover dalen og man kan se de nærliggende byene La Nucia, Altea, Callosa De Sarria og Albir. Utsikten kan også nytes fra uteplassen til den lille kafeen i en steinbygning som opprinnelig var en vannpumpestasjon på 1900-tallet. 

Polop er spesielt kjent for sine vannkilder. På torvet i sentrum av byen finner man vannkilden La fuenta de Xorro. Her kan folk komme å fylle opp sine vannkanner fra 221 kraner. Vannet kommer fra fjellene og er kjent for dets kvailtet.

Verdt å få med seg er også San Pedro-kirken som ble bygget i 1723. Kirken er godt synlig i bybildet med sitt høye og karakteristiske kirketårn. 

Polop har 3636 innbyggere, av dem er har 33 prosent utenlandsk statsborgerskap. Hovednæringen er landbruk og det dyrkes blant annet oliven, mandel, appelsin og sitron.