Kuttet TV-signaler til Eurotele

Skjermene gikk i sort for 500 abonnenter under EM i fotball etter sabotasje.

Terje Aspdahl

Publisert 14. juni 2012 06:21

GRAN ALACANT

Så mange som 500 abonnenter kan ha blitt berørt etter at visepresidenten i urbanisasjonen Gran Alacant bevisst skal ha kuttet strømmen til Euroteles TV-sender.

Dermed forsvant TV-signalene da fotball-EM startet.

– Vi har hatt senderen vår stående på taket til urbanisasjonen Gran Alacant i ti år. Nå fant visepresidenten ut vi ikke fikk ha den der lenger og kuttet kabelen uten noen form for forvarsel. Først etter jeg hadde med vår advokat på besøk mandag fikk vi til en minnelig ordning. Strømmen er nå på igjen og vi må vente til generalforsamlingen er avholdt i august for å få klarlagt om vi fortsatt får ha den stående på taket, sier Reiner Kaindl til Vikingposten.

Ser du etter feriebolig i Spania? Her finner du over 40 boliger til salgs

Kaindl tror det kan være økonomiske motiver bak det helt spesielle strømkuttet.

– I disse dager er det ikke usannsynlig at urbanisasjonen, representert ved visepresidenten, vil ha betalt for å ha senderen stående på taket. Men vi hadde koblet opp en strømmåler til senderen for å kunne se hvor mye strøm den bruker. Men den er fjernet og vi har aldri mottatt noe krav om betaling, sier Kaindl og understreker at forsterkeren bruker minimalt med strøm. – Omtrent som en lyspære, påstår han.

Les også: Slik får du enkelt ned strømutgiftene i Spania

Til tross for at fotball-EM er godt i gang unngikk Eurotele telefonstorm etter at TV-apparatene gikk i sort.

– Vi har kun fått 15-20 telefoner angående sendingsbruddet. Senderen på Gran Alacant er også sender for alle de som tar inn signaler i Benidorm samt noen abonnenter i Santa Pola og Catral. Nå er vi uansett vi glad det foreløpig er blitt en ordning, sier Reiner Kaindl.

Formann i Den norske klubben på Gran Alacant, Tore Ledahl, er en av abonnentene som ikke har hatt TV-signaler den siste uken.
– For min del har det ikke vært noe problem. Jeg er ikke spesielt interessert i fotball og jeg velger heller å sitte ute og ta et glass øl om kvelden. Jeg har også tilgang på internett og spanske TV-kanaler og får dekket behovet slik. Men jeg vet mange er opptatt av fotball og jeg har nok hatt cirka ti nordmenn på døren som har lurt på hvorfor signalene har vær borte, sier Tore Ledahl.

Veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca – sjekk ut vår bransjeguide

Han har selv bodd i urbanisasjonen Gran Alacant.
– Jeg tror nok også viseformannen i urbanisasjonen har vært litt ivrig i tjenesten. Det er ingen hemmelighet at mange urbanisasjoner sliter økonomisk om dagen og ser kanskje en mulighet for å få inn noen ekstra sårt trengte euro.