Kutt i helsekortene rammer knallhardt

Nå blir det oppsigelser og ambulanse-kutt - sykehus klarer ikke å betale lønninger.

Spaniaavisen

Publisert 5. mars 2013 07:14

TORREVIEJA

Når myndighetene nå kutter i ordningen med helsekort, blir konsekvensene dramatisk særlig her i Torrevieja.

Ledelsen ved sykehuset i Torrevieja har informert 1100 ansatte at sykehuset ikke lenger kan klare sine forpliktelser når det gjelder lønninger på grunn av den økonomiske situasjonen. Ledelsen vurderer også muligheten til ikke å fornye kontrakter med ansatte for å klare å berge sykehuset økonomisk.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Sykehuset i Torrevieja har også mye gjeld til sine leverandører. I april 2012 skyldte sykehuset 29 millioner euro. Problemene stammer fra myndighetenes innstramminger når det gjelder helsekortene til innbyggerne. Hvert helsekort innbringer 600 euro i året til sykehuset.

Nå har 15.000 personer mistet helsekortet på grunn av at de ikke oppfyller kravene. Dette utgjør igjen ni millioner euro i tapte inntekter til sykehuset.

I Torrevieja, Rojales, San Miguel de Salinas, San Fulgencio, Guardamar del Segura, Pilar de la Horadada, Los Montesinos og Orihuela Costa var det i 2007 hele 205.000 registrerte innehavere av helsekort. Nå er tallet 170.000 personer.

Les også: Snittemperaturen i Torrevieja i februar var 12,6 grader

Fra 1. mars mister også de 33.000 innbyggerne i Orihuela Costa ambulansetjenesten om nettene på grunn av innsparinger. Nå må innbyggerne her stole på ambulanser fra Torrevieja eller Orihuela.

Det sammen gjelder for Callosa de Segura, Callos, Cox, Redovan, Rafal og Granja. Disse landsbyene må få ambulanse fra Orihuela, Almoradi og Torrevieja om nettene.