Kurvfest i piñeskogen i Quesada

Bugnende matfat og glade fjes preget ettermiddagen da Den Norske Skolen i Rojales arrangerte den årvisse Kurvfesten.

Spaniaavisen

Publisert 11. september 2014 08:37

ROJALES

Et hundretalls voksne og barn fra skolen møtte opp for å spise, prate og bli kjent med hverandre. Noen nytilflyttede, og andre som har vært her i flere år.
Veni Skinstad hadde tatt turen for fjerde gang, sammen med sine fem sønner, og syns dette er en hyggelig årlig begivenhet. 

– Vi koser oss her med hyggelige mennesker og god mat. Alle har med litt til det store langbordet. Her er det litt av hvert å velge i. Her kan ungene leke, og vi voksne kan bli bedre kjent. Jeg leverer og henter barn på skolen hver dag, men her har vi tid til å prate litt mer. Vi syns det er en god tradisjon, sier Veni.

Veni Skinstad og mannen flyttet til Spania på grunn av klimaet og fordi det yngste sønnen på fem år lider av en lungesykdom. For dem er det ikke aktuelt å flytte til Norge igjen på en god stund. 

– Sønnene mine trives, og den yngste sønnen har blitt mye bedre her i varmen, og trenger ikke lenger medisin, sier Veni.

– Kurvfesten i Piñeskogen er en fin tradisjon som vi har hatt ved skolen så lenge jeg kan minnes. Vi er glade for å vise nytilflyttede denne fine plassen, og vi ønsker å være brobyggere mellom mennesker, sier rektor Signy Munkeby, som gledet seg over stort oppmøte og trivelig samvær i skyggen under Piñetrærne.