Kunstnersamarbeid på Costa Blanca - stiller ut i helgen

Keramiker Inger Lise Myrstad og tekstilkunstner Mai Eckermann går sammen om å arrangere utstilling i atelier Casa My Way i La Nucia denne helgen.

Terje Aspdahl

Publisert 23. februar 2012 10:01

LA NUCIA

Både Mai Eckermann og ikke minst Inger Lise Myrstad har lang fartstid som kunstnere, både i Spania og i Norge. Mai holder til i Oslo, mens Inger Lise har sitt verksted i Halden. Nå har de to funnet sammen på Costa Blanca.

Lørdag og søndag har de utstilling hjemme hos Mai Eckermann i Panorama i La Nucia.
I tillegg til vakker håndmalt silke og smykker signert Mai Eckermann, kan man se og kjøpe Inger Lise Myrstads flotte keramikk i alle fasonger og figurer.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Vi har samarbeidet en gang tidligere. Det var i fjor høst hos Inger Lise nede i Albiråsen på hennes tradisjonsrike høstmarked. Denne helgen har vi altså vår andre salgsutstilling sammen. Selv om vi har to forskjellige produkter, henvender vi oss til det samme publikum. Jeg med mine tekstiler og smykker og Inger Lise med sin fantastiske keramikk, sier Mai Eckermann til Vikingposten.

Hun legger til at hvis folk i området nord på Costa Blanca har problemer med transport, kan de bare ringe henne så kommer mannen hennes rundt og henter dem med sin minibuss.

Les også: Ung fotokunstner debuterer i Albir

Da Vikingposten var oppe i Casa My Way for å møte de to kunstnerne, var keramiker Myrstad i full gang med å montere opp et flott veggbilde av forskjellige keramiske figurer hos sin gode venninne og kollega.
– Vi bytter kunst. Mai får keramikk av meg, og så får jeg klær og smykker av henne. Akkurat som i gamle dager. Til helgen har jeg med masse keramikk opp hit til Mai. Jeg mener vi utfyller hverandre helt perfekt, sier Inger Lise Myrstad.

I tillegg til keramikk og håndmalt ekte kinesisk silke, kan de to damene tilby cava og et fantastisk miljø. Kunstnerne har et smittende godt humør, og stortrives med å tilbringe deler av året på Costa Blanca.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook her

– Jeg har vært her i kun 11 år. Inger Lise og mannen har hatt hus her i 30 år. Vi elsker Spania. Jeg merker til og med at jeg maler lyser farger når jeg produserer i Spania i forhold til i Norge. Her får jeg masse god inspirasjon, forteller Eckermann.
– Jeg får inspirasjon over alt, jeg. Om det er i Spania eller i matbutikken hjemme i Halden, sier Inger Lise Myrstad og smiler lurt.

Er det noen som har lyst på skikkelig kvalitetskunst, enten keramikk eller klær? Da er det bare å legge turen opp i Panorama i La Nucia lørdag eller søndag.