Kunstner fikk bank

Fikk låne veggene til Nykredit i Albir.

Spaniaavisen

Publisert 3. mars 2010 23:45

ALBIR

Mette Lund er en anerkjent dansk kunstner. Nå stiller den skandinaviske banken Nykredit sine lokaler til disposisjon for hennes vakre bilder.

Nykredit er opprinnelig en dansk bank, men de tar imot kunder fra hele Skandinavia på sitt kontor i Albir – og nå også en kunstutstilling.

Les også: Se operasangerne slå til på markedet – video

– Jeg møtte Mette første gang i Dapgo. Et nettverk for danske forretningsdrivende som har møte hver onsdag i Valencia. I og med at hun bor like oppe i åsen her, synes jeg det var naturlig å opprette mer kontakt med henne. Vi har masse flott veggplass i banken vår her i Albir, og bildene til Mette er med å skape liv i lokalene, sier banksjef Steen Søndergaard til Vikingposten.

Mette Lund flyttet til Costa Blanca og Callosa den Sarria med mannen for halvannet år siden. De to driver Casa Musa oppe i fjellet. Dette er andre gang Mette Lund har salgsutstilling i Spania. Første gangen var i fjor i Java.

Les også: Nakenstunt vekker oppstyr – se video

– Dette er bare en liten del av mine bilder. Abstrakte bilder i akryl. De skal henge her i banken til påske. Lokalene er ideelle til å ha utstilling i. Selv om banken er lukket er vinduene store og man kan likevel se bildene som henger på de hvite veggene, sier Mette Lund.

Den danske kunstneren driver også med andre ting enn maling. Fra sitt rede i Casa Musa tilbyr hun kurs i personlig utvikling, healing og forskjellige andre fag. Lund hevder til og med at maleriene hennes har hatt en healende effekt på flere av sine kunder.