- Kunne bare ikke si nei til jobben

Larsen ferdig som ambassadør i Spania - ble utnevnt til statssekretær i UD i statsråd fredag.

Spaniaavisen

Publisert 19. november 2011 09:28

MADRID

Norges ambassadør i Spania heter ikke lenger Torgeir Larsen. Etter kun halvannet år i jobben, pakker han denne helgen flyttelasset i Madrid, og setter kursen hjem til Norge og Oslo.
 
I forrige uke ringte utenriksminister Jonas Gahr Støre til Madrid for å spørre om hans gode venn, Torgeir Larsen, kunne tenke seg å etterfølge Espen Barth Eide som Støres høyre hånd. Barth Eide er som kjent blitt ny forsvarsminister i Norge.

Her finner du over 30 boliger til salgs på Costa Blanca – sjekk ut prospektene

– Jeg er faktisk allerede begynt i jobben som statssekretær i UD. Det skjedde fredag i statsråd. En jobb jeg gleder meg til å ta ordentlig fatt på fra mandag. Men jeg vil også legge til at mine et og et halvt år i Spania har vært helt fantastiske. Jeg har møtt mange flotte mennesker, og har hatt stor glede av jobben. Telefonen fra Jonas Gahr Støre kom uventet, og dette er en stilling jeg bare ikke kan si nei til, sier Torgeir Larsen til Spaniaavisen.

Ministerråd Anders Eide har allerede gått inn i stillingen som fungerende ambassadør i Spania. Nå vil UD lyse ut ambassadørstillingen i Spania på nytt, og man vil sannsynligvis ansette ny ambassadør en gang ut på nyåret.

Les også: Hvil i fred – på fotballbanen av alle ting

– Du er kun 44 år, og klatrer fort innad i Arbeiderpartiet. Er målet ditt også å bli statsråd på sikt?
– Nei. Jeg er ikke slik at jeg har noe mål med min karriere. Jeg går inn i hver ny jobb med målsetning om å gjøre en god jobb i akkurat den stillingen. Jeg har absolutt ingen planer om mer en det, sier Torgeir Larsen.