Arkivet

Kun ett flyselskap fjerner drivstofftillegget


COSTA BLANCA

Informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen sier til aftenposten.no at det allerede er klart at tillegget, som er på 100 kroner for en tur-retur reise innenlands og 200 til utlandet, vil bli fjernet hvis prisen på olje holder seg på rundt 70 dollar fatet - som den har gjort den senere tid. Da oljetillegget ble innført var oljeprisen på 120 dollar fatet. Det er prisen på olje som bestemmer prisen på flydrivstoff.

- Vi har helt siden oljeprisen begynte å gå ned sagt at vi ville fjerne tillegget når vi ser en stabilt lavere oljepris. Derfor ser vi nå på hva vi skal gjøre, om vi skal kutte hele tilegget i en jafs eller om vi skal ta det gradvis. Dette er blant de tingene vi skal se på i neste uke, sier Ellingsen til aftenposten.no.

SAS-konsernet sier de har en løpende vurdering av saken, men fremdeles synes de oljeprisen varierer for mye til at de synes det er riktig å fjerne tilegget. Prisen kan gå ned 10 dollar den ene dagen og opp like mye neste. SAS ønsker å se en stabilt lavere oljepris før de kutter tilleggene. SAS sin avgift er på 120 kroner innenlands og 230 kroner til utlandet.

Sterling Airlines forteller at drivstofftillegget ble innført på et tidspunkt da de hadde fått inn mange billettbestillinger som det ikke var blitt avkrevd tillegg på. Derfor ble effekten av tilleggene forsinket. Derfor vil det bli en tilsvarende forsinkelse den andre veien når oljeprisene nå faller. Sterlings tillegg er på 112 kroner på korte strekninger, og ca 220 på flyturer tur/retur destinasjonene rundt Middelhavet, inkludert til Kanariøyene.

Les mer om:

Reise