Krisetall for hotellene på Costa Blanca

Nedgang i belegget fra oktober i fjor.

Spaniaavisen

Publisert 20. oktober 2012 07:26

COSTA BLANCA

De første 14 dagene i oktober falt belegget på hotellene i Alicante og Benidorm med 6,2 prosent i forhold til samme periode i fjor. Hotellene hadde et belegg på like over 50 prosent – nærmere bestemt 51,7.

Den største tilbakegangen har luksushotellene, de med fem stjerner, der belegget kun var på 34,2 prosent. Firestjerners hotell hadde faktisk et belegg på 61,9 prosent de første fjorten dagene i oktober.

Her finner du over 50 boliger til salgs i Spania – klikk her for å få oversikten

Når det gjelder hvilke land turistene kommer fra er fremdeles spanjolene størst i eget land med en andel på 56,4 prosent av overnattingene. Bak kommer Storbritannia (19,8) og Skandinavia med 6,1.

Alle de som tror at russerne utgjør en stor del av turismen på hele Costa Blanca må tro om igjen – enn så lenge. Russerne utgjorde kun 2,5 prosent av alle turistene – og det regnet sammen med resten av landene fra Øst-Europa.

Ellers ser det ut som de mindre kommunene på Costa Blanca klarer seg bedre enn turistplassene Alicante og Benidorm. Alfaz del Pi hadde et belegg på 62,8 og Finestrat hadde pene 73,2, mens Calpe (55,8) og Altea (47,3) hadde dårligere tall enn gjennomsnittet på kysten.