Krisepenger gir jobb til 1500 i Torrevieja

Ordføreren har store byggeplaner.

Spaniaavisen

Publisert 11. mai 2009 05:18

TORREVIEJA

Ordfører Pedro Mateo (PP) har byggeplaner for mer enn 20 millioner euro. Nylig presenterte han sju prosjekter som skal finansieres av regjeringens sysselsettingsmidler til kommunene.

Når prosjektene settes ut i live vil de skape 1500 arbeidsplasser over de neste to årene. – Igangsettingen av disse prosjektene vil gi et virkelig løft for arbeidsmarkedet i Torrevieja, mener Mateo.

Noen av prosjektene er allerede kjent, som påskemuseet til 5,4 millioner euro. Ordføreren kunne imidlertid også avsløre at penger vil bli brukt på å delfinansiere det store aktivitets- og sportsanlegget rundt Infanta Cristina sportsarena og Vicente Garcia fotballstadion.

Les også: Protester mot flyttingen av Torrevieja-marked

Totalt 5,3 millioner euro vil bli brukt på det 83.000 kvadratmeter store markedsområdet, som vil gi rom til fredagsmarkedet.
– Den nåværende beliggenheten i bygatene er upassende for et slikt marked, mener Mateo.

Ytterligere 1,8 millioner euro vil gå med til et 22.000 kvadratmeters område i nærheten. Dette skal benyttes til konserter og Feria de Mayo.

Les også: Brøt seg inn hos norsk frisør

2,7 millioner euro skal benyttes til asfaltering av gater i urbanisasjoner, inkludert Los Balcones, Lago Jardín I og II, Lago Sol, La Hoya, Torreta Florida, Torreta I, II og III, El Limonar, La Loma og Calas Blancas. Calle Torrevejenses i sentrum vil bli gjort om til gågate.

Kommunen er blitt kritisert av opposisjonen for å sløse bort krisepengene på unødvendige prosjekter, som påskemuseet, når pengene kunne ha gått til å ruste opp lokale skoler.