Krisen har nådd sexindustrien

Spesialtilbud for faste kunder.

Spaniaavisen

Publisert 31. mars 2009 12:29

VALENCIA

Etterspørselen etter seksuelle tjenester har falt i takt med den økonomiske krisen i Spania. Med en omsetningssvikt på 40 prosent i fjor, har innehavere av verdens eldste yrke måttet tenke markedsføring for å holde hjulene i gang. Et vellykket tiltak på flere klubber i Valencia har vært et bonusprogram, der kunden betaler for fire “dater”, og får den femte gratis.

Sjefen på Parais-klubben forteller til El Mundo at tilbudet har trukket flere kunder. Man har gått ned på bemanningen innen administrasjon og renhold, men de prostituerte klamrer seg så langt fast til jobbene. I følge ledelsen på Parais, tiltrekkes etablissementet av nye arbeidssøkere. Det er ikke uvanlig at bankansatte og kassadamer uten erfaring fra prostitusjon er interessert i jobb.

Les også: Tvunget til å selge sex

Bortsett fra krisen, har bordellene andre utfordringer. Politiet har gjennomført flere aksjoner for å avsløre hvit slavehandel, kvinner uten arbeidstillatelse og andre brudd på arbeidslovgivningen. Finner man dette blir det rapportert, og kvinnene som rammes er ekstra ille ute nå for tiden..

I følge tall fra nasjonalforeningen for prostitusjonsklubber, Anela, har omsetningen gått ned med 35 prosent og antall kunder med 20 prosent de siste månedene.
– Kundene uteblir fordi de ikke har penger, forklarer Anela. Foreningen understreker at mange huseiere har vært tvunget til å kutte ut husrom til prostituerte.

Les også: Betalte prostituert med sjekk uten dekning – får fengsel

Foreningen for menneskerettigheter, Apdh, har ikke registrert økning av spanske eller utenlandske prostituerte i gatene. Effekten av krisen kan også ses på antall sexannonser i avisene. Dette er lovlige annonser. Klubbeiere innrømmer at de har gått ned på annonseringen under rådende omstendigheter.