Krise, hvilken krise? Over 100 nye butikker åpnet i Albir i fjor

- og Unni (69) er full av lovord.

Spaniaavisen

Publisert 30. januar 2014 08:25

ALBIR

Besøksantallet til turistattraksjonene øker og mer enn hundre nye butikker åpnet i Albir i fjor til tross for den økonomiske krisen.

For litt over et år siden startet Alfaz del Pi kommune kampanjen "Vi elsker søndager i Albir». Målet var å fremme turismen ved spesielt å fokusere på tre av Albirs særegenheter: stranden, kulturtilbudet og fyret El Faro beliggende i naturparken Sierra Helada med dens flotte turområder. Kampanjen som retter seg spesielt mot utenlandske beboere, viser seg å ha blitt en suksess.

Trenger du håndverker? Tannlege? Du finner en oversikt over telefonmumre og hjemmesider i vår bransjeguide

I fjor ble opptil 157 886 besøkende registert i det gamle nyrestaurerte fyret el Faro. Fyret er endestasjonen til en av de mest tilgjengelige og vakre rutene som tilbys i naturparken Sierra Helada. 

Besøk og organiserte visninger på den romerske villa i sentrum av Albir, som forøvrig er det første friluftsmuseet i Valencia, er også sterkte voksende. Museet hadde i fjor 7460 besøkende. Kampanjen som har gjort et spesielt forsøk på å trekke barn til museet på søndager, viser seg å ha gitt resultater. Tilbudet om gratis workshops for barn en søndag i måneden på museet la Fundación Frax har også blitt populært.

Unni Henriksen (69) fra Bergen og hennes mann tilbringer flere måneder i året i Albir. Hun er godt kjent og kan ikke få fullrost området nok. 

Interessert i det som skjer i Alfaz del Pi? Sjekk ut alle sakene våre her

– Albir har et utrolig bra og variert tilbud. Flotte turstier som jeg dessverre ikke får benyttet så mye på grunn av dårlige bein, museer og ikke minst den sjarmerende strandpromenaden og den nydelige stranden. I de senere år har også butikkutvalget blitt mye bedre, så her nyter jeg å være. Det gjør også min mann. Han sitter i rullestol og får utmerket fysikalsk behandling under oppholdet, sier Unni Henriksen til Vikingposten. 

Søndagsmarkedet i Albir tiltrekker seg stadig flere utenlandske turister og besøksantallet er økende. Markedet er perfekt plassert på den kommunale parkeringsplassen beliggende 150 meter fra stranden, 100 meter fra den romerske villa og 50 meter fra veien som går opp til fyret og gir en utmerket tilgang til byens ledende turistdestinasjoner på søndager. 

I tillegg til at aktiviteten har økt i området i helgene, blomstrer også forretningslivet i Albir. 244 bedrifter ble etablert i Alfaz del Pi kommune i fjor. Over halvparten av disse slo seg opp i Albir.