Krever hunden til ebolasmittet sykepleier avlivet

Ektemannen nekter plent å etterkomme ønsket.

Spaniaavisen

Publisert 7. oktober 2014 17:40

MADRID

Javier Limón, ektemannen til sykepleieren som er smittet av ebola etter at hun behandlet misjonæren Manuel García Viejo, sa tirsdag at myndighetene i Madrid har bedt ham om tillatelse til å avlive hunden hans.

– Jeg nektet plent, sa mannen ifølge EuropaPress. Myndighetene skal da ha truet han med at de ville be om rettslig ordre om å få bryte seg inn i leiligheten for å ta hunden.

Dette kommer fram i et brev Javier Limón har sendt organisasjonen Asociación Protectora Villa Pepa og som senere er publisert på hjemmesiden til organisasjonen.

– På meg virker det urettferdig at de skal løse dette på den kjappest mulige måten. En hund trenger ikke smitte et menneske eller omvendt, sier ektemannen.

Finn hjelp i vår bransjeguide her – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Han mener også at om myndighetene er redd for at hunden er smittet, kan den settes i karantene, slik de har gjort med han. Han befinner seg nå på sykehus i Madrid, isolert fra omverdenen, fordi man frykter han er smittet av sin kone.

Hos organisasjonen Change har over 40.000 personer skrevet under på et opprop hvor man protesterer på at det skal være nødvendig å ta livet av familiens hund.

– Hvis mannens kone skulle dø av Ebola så vil hunden være en emosjonell støtte for ektemannen. Den har vært i deres eie i mange år. Dette er ikke bare en hund. For dette paret er hunden en del av familien, skriver Change.

PS! En av de tre som tidligere i dag var innlagt med mistanke om ebola viste seg å ikke være smittet.