Krever en forklaring på ny helseplan i Torrevieja

Talsmannen for foreningen Sanidad de Ciudadanos (innbyggernes helse), Yaneth Giraldo, krever at helseminister Ana Barceló legger frem en forklaring på hvorfor den opprinnelige helseplanen for Torrevieja ble trukket tilbake.

Terje Aspdahl

Publisert 19. oktober 2020 09:54

TORREVIEJA

Giraldo har bekreftet at de objektive og tekniske kriteriene for beslutningen om å tilbakekalle konsesjonen er ukjent, og har spurt om hva som vil skje med helsearbeiderne.

Regionsmyndighetene har som kjent bestemt seg for å ikke fornye kontrakten med Ribera Salud, noe mange stiller seg undrende til.

I tillegg har foreningen registrert et forslag om å gjennomføre en uavhengig og objektiv vurdering av det arbeidet helsedepartementet har gjort i forhold til situasjonen rundt  covid-19.

De hevder at mangelen på materiell og menneskelige ressurser og en svært begrenset kapasitet til å utføre PCR-tester skaper forsinkelser i beslutningsprosessen.

–  Det som er nødvendig er å evaluere hvilke som har vært de riktige beslutningene og hvilken politikk som må forbedres for å møte den nye bølgen. Det gir oss en mulighet til å lære av det som er gjort galt, for ikke å gjøre de samme feilene og for å styrke helsevesenet vårt, sier Giraldo.