Krever bedre forbindelser til flyplassen i Alicante

Fatter ikke at de må være så dårlige.

Spaniaavisen

Publisert 5. desember 2013 12:54

ALICANTE

Forbundet for hotellbransjen i Alicante krever nå at politikere på lokalt, regionalt og sentralt hold tar tak i problemene rundt forbindelsene til flyplassen i Alicante.

Forbundet som organiserer 57 hoteller i 15 kommuner i Alicante, har en samlet sengkapasitet på 10.000 plasser. De ber både om en forbindelse med hurtigtoget AVE og bedre veier til flyplassen.

I år har flyplassen hatt en meget god vekst, og man venter å runde 10 millioner passasjerer innen året er omme. Dette betyr en vekst på ti prosent siste året. Og hotellnæringen vil ha sin del av veksten.

Skal du på en utflukt eller ferietur og trenger hotell eller leilighet i Spania? Sjekk tilbudet her

Hotellnæringen har gjennomført kampanjer for å trekke turister til provinsen. Blant annet har de tilbudt gjestene sine gratis omvisninger med smaksprøver og guide i Alicante. Nå mener de politikerne må bidra med sitt.

– Vi skjønner ikke hvordan det er mulig at forbindelsene både mellom flyplassen og byen (Alicante) og med andre reisemål i provinsen, er så få og i noen tilfeller ikke-eksisterende, sier forbundet i en uttalelse.

Instituto de Estudios Turísticos de la Provincia de Alicante (Ineca) sendte ut en rapport for noen måneder siden som i klartekst advarer mot kollaps på veiene i 2015 om ingenting gjøres.