Krever åtte års fengsel i voldtektssaken mot frivillig i sjømannskirken

Aktor vil ha nordmannen bak lås og slå i Spania.

Spaniaavisen

Publisert 21. september 2011 20:36

VILLAJOYOSA/ALBIR

Kvinnen hevder hun ble voldtatt av en eldre mann som jobbet frivillilg ved Sjømannskirken i Albir/Villajoyosa. Voldtekten skal ha funnet sted etter at hun sammen med en slektning og mannen hadde vært vært ute og spist middag. Kvinnen gikk og la seg tidlig fordi hun var sliten.

– Siden det var drukket alkohol var avtalen at han skulle overnatte på sofaen i stuen. Men han gikk inn på soverommet hennes og forgrep seg mot henne mens hun sov. Hun våknet av at han voldtok henne mens hun sov, sier Hege Salomon, som er kvinnens bistandsadvokat.

Rettssaken begynte torsdag, og avsluttes fredag. Aktor krever åtte års fengsel for nordmannen. En straff som medfører et langt opphold bak lås og slå i spansk fengsel – og en soning som er totalt ulik den man finner i Norge.

Kvinnen har en belastet fortid. Hun har ble utsatt for overgrep i barndommen, og var også innblandet i rus i en periode. Hun hadde betrodd seg til mannen, og stolte på ham.

– At han begikk dette overgrepet mot henne har vært et voldsomt tillitsbrudd. Det at en person som hun trodde hun kunne stole på kunne bryte det tillitsforholdet de hadde har nesten vært det verste for min klient, sier hennes advokat til TV2.

Hendelsen har vært en så stor belastning for kvinnen at hun slapp å reise til Spania for å forklare seg. Overfor TV2 benekter mannen å ha gjort noe ulovlig.

Tidligere denne uken ble det kjent at en ansatt i den samme kirken giftet seg til tross for at mannen allerede var gift.