Krever 4000 euro for å flytte ut av okkupert leilighet

Den norskeide boligen på La Florida i Orihuela Costa er fremdeles okkupert. Okkupanten krever 4000 euro for å ta med sine fire barn og flytte ut.

Terje Aspdahl

Publisert 2. april 2021 16:27

ORIHUELA COSTA

Leiligheten Ole Roald Dyrnes kjøpte på La Florida på Orihuela Costa over nett i fjor høst, ble okkupert for noen måneder siden.

Dyrnes og familien har hatt feriebolig på La Florida i 11 år.
– Vi eier også leiligheten over den som nå er okkupert. Derfor kunne vi kjøpe leiligheten i underetasjen uten å måtte se den først da banken la den ut for salg, fortalte Ole Roald Dyrnes etter at leilighet ble okkupert. Han var da også villig til å betale okkupantene en liten kompensasjon om de valgte å flytte ut.

Dyrnes jobber på fiskebåt i Norge og kommunikasjon med omverden kan til tider være trøblete.

Gjennom mellommenn fikk Vikingposten melding om at kvinnen som okkuperer boligen ville ha 4000 euro for å flytte ut.

Ole Roald Dyrnes har ingen planer om å betale mer enn 40.000 norske kroner for at okkupanten flytter ut av boligen hans.
– Jeg kunne i utgangspunktet vært villig til at den som hadde okkupert boligen kunne få et mindre beløp for å flytte ut. Men 4000 euro er helt uaktuelt å betale. Jeg har fått flere forslag på hvordan jeg kan bli kvitt okkupantene, og det til beløp som ikke er i nærheten av 4000 euro, sier Dyrnes til Vikingposten.

– Nå avventer jeg situasjonen til jeg er tilbake på fastlandet og vil bruke noen dager til å tenke meg om på hva vi gjør videre, sier han.