Kraftig vind førte til over 100 utrykninger

I Alicante-provinsen.

Spaniaavisen

Publisert 23. januar 2013 16:23

COSTA BLANCA

Brannvesenet i Alicante-provinsen hadde over hundre utrykninger i løpet av onsdagen. De fleste i Benidorm, Elche, Villajoyosa og Calpe.

Trær veltet, gatelys veltet, reklameskilt og veiskilt gikk over ende på grunn av den kraftige vinden.

Ferjene mellom Denia og Balearene ble innstilt onsdag og det er de også torsdag formiddag. Også lokaltogforbindelsen inn til Alicante ble forsinket med et par timer på grunn av trær som blåste over toglinjen.

Få nyhetene på epost når de skjer. Meld deg på vårt nyhetsbrev her. Tjenesten er gratis.

En huseier i urbanisasjon Belmonte, helt nord i Alfaz, våkent med et brak grytidlig onsdag morgen. Et stort terrassebord med en tung glassplate blåste regelrett av terrassen hans og ned i veien, fire meter under.

Der traff bordet et gjerde før det havnet ute i grøften. Heldigvis traff bordet og glassplaten verken biler eller mennesker.

En annen huseier i samme området fikk blomsterkassene revet av murveggen. Blomsterkassene, som veier flere kilo, ble tatt av den kraftige vinden og slengt ti meter nedover bakken. I La Nucia blåste store reklameskilt over ende like ved idrettsanlegget.

På La Manga ble det til tider svært vanskelig å spille fotball da Copa del Sol ble innledet i går ettermiddag. Heldigvis roet vinden seg noe utover kvelden.