Kortreist kulturtilbud redder konserthøsten

Tirsdag var det klart for høstens første konsert i Sjømannskirken på La Siesta i Torrevieja. Vokalgruppen «Sette Voci» leverte varene og varmet de fremmøtte med utsøkt sang.

Terje Aspdahl

Publisert 16. oktober 2020 15:35

TORREVIEJA

Sjømannskirken måtte tenke nytt da alle norske artister som var planlagt gjennom høsten har vært nødt til å melde avbud på grunn av karanteneregler og restriksjoner.

– På grunn av smittesituasjonen har vi tatt kontakt med spanske musikere i vårt nærområde, og har faktisk fått booket to konserter i høst, forteller kirkevert Håkon Flaten Håker. Og det passer jo godt til tittelen vi har valgt på tirsdagskveldene her i kirken, «Kafè og kortreist kultur». 

– Dette er faktisk også våre første eksterne konsert med lokale musikere. Dette er en hyggelig måte å bli kjent med lokalmiljøet, slo sjømannsprest Anita Dalehavn fast før konserten.

Og det ble blink på første forsøk. Sekstetten «Sette Voci» tolket sanger fra blant andre Leonard Cohen, Freddy Mercury og Robbie Williams med glans. Et hyggelig bekjentskap med lokal sangkunst som høstet begeistring fra et halvfullt kirkerom.

– Vi har en begrensning på 50 personer i selve kirkerommet. Om det skulle komme flere kan vi åpne opp dørene og kan da ha 75 prosent kapasitet om vi opprettholder smittevernreglene om det påkrevde mellomrommet som de besøkende må holde, sier Dalehavn.

Tirsdag 10. november er neste konsert på La Siesta. Det er en strykekvartett fra symfoniorkesteret i Torrevieja som da står på programmet.– Den konserten blir en del av julemarkedsprogrammet som vi kommer tilbake til, sier Flaten Håker.

Se og hør et par smakebiter her: