Kortreff i Torrevieja med norsk deltakelse

25. og 26. april kan du låne øret til internasjonale toppkor.

Spaniaavisen

Publisert 15. april 2014 20:15

TORREVIEJA

Da arrangeres Encuentro Coral Internacional Ciudad de Torrevieja. Det er 28. gang kor møtes i Saltbyen for å utveksle erfaring og å konkurrere.

Publikum kan høre korene på åpningskonsert i Teatro Municipal fredag klokken 21.00 eller avslutningskonserten, lørdag, til samme tid og sted.

På åpningskonserten opptrer Coro Juvenil og Coral Francisco Vallejos, begge fra Torrevieja og Coro Lubiate fra Murcia. 

På avslutningskonserten lørdag kan man Coro Maestro Casanovas fra Torrevieja, Quinteto Femenino Naiade fra Girona og Schola Cantorum fra Norge.

Schola Cantorum er blant landets fremste kammerkor. Koret er tilknyttet Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo, og rekrutterer først og fremst sine sangere herfra og fra Norges musikkhøgskole. Repertoaret fokuserer på nyere norsk og nordisk musikk. Koret har de siste årene markert seg med førstepriser i internasjonale konkurranser.

Kulturbyråd Luis María Pizana sier ifølge Informacion at dette er det viktigste korarrangementet i Torrevieja etter Habanerasfestivalen. Han understreker at det viktige med kormøtet er den kulturutvekslingen som foregår mellom de forskjellige korene og utøverene. 

PS! I tillegg til arrangementer i forbindelse med festivalen, vil Schola gjøre en konsert i Sanctuary of Lady Montserrat søndag 27. april.