- Kontraktsbrudd av Selvaag

Ny klubbleder fikk husleietvist i fanget.

Spaniaavisen

Publisert 14. mai 2009 06:21

ALFAZ DEL PI

Bjørg Svedbergh (59) har vært ny leder i Den Norske Klubben Costa Blanca fra 16. mars. Siden har mesteparten av tiden hennes gått med til å evaluere beliggenheten til klubben – og en eventuell oppsigelse av kontrakten med Selvaag.

Det har lenge vært en konflikt – eller uenighet som de selv liker å kalle problemet – mellom leietaker Den Norske Klubben Costa Blanca og eier Selvaag Bolig AS (det norske selskap som eier 50 prosent av det spanske driftselskapet). Partene skylder på hverandre for kontraktsbrudd.

Les også: Skjøt naboen etter krangel

– I kontrakten, som trådde i kraft i 2005, ble vi lovet bussforbindelse, parkeringsplasser og petankabaner (boccia). Dette har vi ikke sett noen ting til. Dessuten fikk vi et årlig tilskudd fra Selvaag på 12.000 euro som de også har tatt bort. I tillegg vil de øke leien. Alt dette er momenter som gjør at vi mener utleier har begått kontraktsbrudd, sier Bjørg Svedbergh.

– DNKCB har en forkjøpsrett på lokalene de valgte å bruke for to år siden. Da alle papirer og avtaler var ferdig utarbeidet trakk de seg plutselig. Vi hadde bare igjen overskjøtningen. Jeg vil kalle dette å trekke seg fra kontrakter. Men jeg ønsker ikke å si mer om denne saken. Jeg skal ha et møte med leder Bjørg Svedbergh i Oslo senere i mai. Etterpå kan jeg si hva som vil skje. Men vi ønsker selvsagt å ha klubben som leietakere videre. Også ut over de ti årene de har skrevet under kontrakt på, sier Bernt Krabberød fra Selvaag Bolig AS.

Les også: Nordmann satser i restaurantbransjen i Alfaz

Klubben har allerede nedsatt et lokaliseringsutvalg som har i oppgave å finne ut hvor DNKCB skal være i fremtiden. I følge leder Svedbergh skal dette utvalget legge frem sin innstilling på den ekstraordinære generalforsamlingen i oktober, og så skal alle medlemmer stemme på hva som skal skje videre. Sannsynligheten for at klubben finner seg nye lokaler sentralt i enten Alfaz eller Albir er etter det Vikingposten kjenner til, stor.

– Jeg er opptatt av at så viktige beslutninger skal gjøres mest mulig demokratisk. Og når Krabberød tror han skal forhandle med meg alene i Oslo senere i måneden, tar han sørgelig feil. Jeg skal møte ham og høre hva han har å si om saken. Det er slutt på alenemøter fra ledelsen i denne klubben. Som sagt skal tingene gjøres demokratisk. Personlig mener jeg at beliggenheten er viktigst for klubben. Vi må ligge sentralt slik at alle som ønsker det, kan nå oss enkelt. Helst ved hjelp av offentlig kommunikasjon, sier Bjørg Svedbergh.