Kontrakten sagt opp - nekter å flytte

Full skjæring mellom Scandigo og Cafe Bar Celona i Torrevieja.

Terje Aspdahl

Publisert 20. januar 2011 08:49

TORREVIEJA

Innehaver av Scandigo, Arvid Dahl, har sagt opp kontrakten med Cafe Bar Celona og innehaver Ali Reza Alavi fra 1. januar. Men Alavi nekter å flytte ut, og har satt advokater på saken.

I fjor høst flyttet supermarked Scandigo til nye lokaler vis a vis det skandinaviske senteret Gallerian. I de nye lokalene ble det satt av plass til utleie av bar/kafé. Cafe Bar Celonas er det Ali Reza Alavi som leier.

– Jeg har bygget opp kafeen etter de retningslinjer vi ble enige om i kontrakten. En kontrakt vi inngikk januar i fjor. I august kom det en ny kontrakt med andre forutsetninger enn vi var enige om. Den har jeg valgt ikke å skrive under på. I slutten av september fikk jeg oppsigelse på grunn av påståtte samarbeidsproblemer, og på bakgrunn av at jeg ikke har skrevet under på ny kontrakt, sier Ali Reza Alavi til Vikingposten.

Les også: Åpningsfest hos Scandigo

Ali Reza Alavi forteller til Vikingposten at han ikke har noe utestående hos innehavere av Scandigo, Eirin og Arvid Dahl.

– Alle regninger er betalt bortsett fra elektrisiteten. Jeg skal i følge kontrakten ha en egen strømmåler i kafeen. Det har jeg ikke. Cafe Bar Celonas sikringsboks er inne hos Scandigo. Verken den eller lysbryterne har vi tilgang til. Etter at samarbeidsproblemene er blitt verre, skrur nå ikke innehaverne av Scandigo på alt lyset i kafeen. Med begrunnelse i at strømmen ikke blir betalt. Det forholdet har jeg politianmeldt. Jeg kan ikke betale en faktura fra Scandigo som jeg ikke har mulighet til å sjekke om stemmer med kafeens forbruk, sier Alavi.

På jakt etter nye kunder? Prøv vår bransjeguide på nett og papir

Alavi beklager at situasjonen er blitt vanskelig.
– Det var ikke meningen at dette skulle bli sånn. Men jeg føler Scandigo vil styre kafédriften min med den nye kontrakten de forela. Jeg har allerede en kontrakt som er gyldig. Det har jeg fått bekreftet av min advokat, sier han.

Innehaver av Scandigo, Arvid Dahl, ønsker ikke å bli intervjuet om saken ennå, men sender likevel en email til Vikingposten som vi kan trykke.

”Siden motparten har valgt å gå ut i det offentlige rom i denne tvisten, sier det mer om ham enn om oss. Vår holdning har alltid vært at dette er et privat anliggende, og derfor har vi heller aldri utbasunert dette overfor våre kunder. Vi skal derfor påpeke noen ufravikelige fakta i saken:
1. Det er klinkende klart at det foreligger flere kontraktsbrudd fra Cafe Bar Celonas side.
2. Scandigo Supermercado besitter den juridiske bruksretten til kafélokalene. Kafeen leier bare på fremleie, slik at det er begrenset hva leietaker kan foreta seg i lokalene uten vår og i visse tilfeller gårdeiers samtykke.

Leiebil med prisgaranti og gratis servicetelefon, Ingen avbestillingsgebyr

3. Lisenser til Cafe og Supermercado er utstedt til Scandigo. Det er et ufravikelig faktum at kafeen og Scandigo er ett juridisk definert lokale.
4. Skillet som er satt opp mellom kafé og supermercado må stå for kafeens regning. Dette er ikke i tråd med våre intensjoner. Det er direkte ulovlig og diskriminerende overfor kundene og ikke minst de av oss som sitter i rullestol. Det er ikke mulig for en rullestolbruker å komme inn i kafeen annet enn via inngangen til Scandigo. Da blir vedkommende møtt av en mur av planter. Det gjør heller ikke saken bedre når kafeen samtidig nekter kunder i Scandigo å benytte toalettene (det ene er tilrettelagt for handikappede) som faktisk tilhører hele etablissementet. Det er montert lås, slik at man må ha audiens for å låne toalettet. Dette er et så uverdig syn på medmennesker at vi synes det er flaut å være bekjent av den personen som har tatt seg til rette på denne måten.

5. Det er heller ikke fra leietakers side betalt en cent i strøm siden åpningen. Mens vi er blitt beskyldt for å produsere falske strømfakturaer. Vi synes faktisk ikke at et gjennomsnittelig månedlig strømforbruk i perioden 28. juli til 19. november på 216€ inklusiv 18 prosent moms er en ublu sum.
6. Leietaker ble formelt sagt opp 1. oktober og skulle normalt da forlatt sine lokaler 1. januar 2011. Denne oppsigelse neglisjeres glatt og elegant.

Siste utgave av Vikingposten kan du gratis laste ned her

Vi lærte Ali å kjenne som en trivelig og omgjengelig mann da han kom hit for vel to år siden. og ville ha ham med på laget da vi tok beslutningen om å flytte ut av Skandinavisk senter. Problemene begynte den dagen vi stilte noen krav til ham og driften av kafeen. Hadde leietaker forholdt seg til kontrakten kunne denne tvisten med letthet vært unngått. Vi vil med dette beklage den oppståtte situasjonen på det sterkeste overfor våre kunder!” skriver Arvid Dahl.

Denne saken er hentet fra Vikingposten, den eneste norske ukeavisen på Costa Blanca og Costa Calida