Konsul ble Ridder av 1. klasse

Konsul Jan Arild Nilsen har blitt Ridder av 1. klasse i den Kongelige Norske Fortjenstorden.

Spaniaavisen

Publisert 14. oktober 2008 17:40

MADRID/BENIDORM

Dekorasjonen ble overrakt av ambassadør Per Ludvig Magnus 9. oktober i ambassaden i Madrid. Nå skal snart Nilsen til Oslo for å møte kong Harald.

– Dette var en stor opplevelse. Det å ha vært honorær konsul i Benidorm gjennom en del år (siden 1996), har i seg selv representert en stor ære og privilegium for meg, så når jeg nå ble utnevnt av Hans Majestet Kong Harald til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske Fortjenestorden, er det klart jeg føler meg takknemlig, sier Jan Arild Nilsen til Vikingposten.

Ordenen tildeles Jan Arild Nilsen for hans særlig fortjenestefulle virke for norske interesser i Spania gjennom en årrekke.

Under tildelingen på ambassaden i Madrid var forruten ambassadør Per Ludvig Magnus og Jan Arild Nilsen, hovedpersonens kone, to av hans tre døtre med samboere, Nilsens gode venn og kollega, doktor Manso og visekonsul Torunn Klokk fra Benidorm.

– Hva betyr så en slik utnevnelse for deg?

– Det er klart at dette virker inspirerende for fortsatt videre arbeid som konsul. Om jeg strekker til, må andre bedømme. Jeg kan bare love å gjøre så godt jeg kan også i de kommende årene. Når det er sagt, vil jeg benytte anledningen til takke ambassadør Magnus og hans forgjengere som jeg har tjent under i disse årene. Det er ambassadørene Helge Vindenes, Jan Edmund Nyheim og Kjell Martin Frederiksen for all den støtte, hjelp og forståelse jeg alltid er blitt møtt med. Til slutt en spesiell takk til visekonsul Torunn Klokk, som heldigvis vil fortsette i Benidorm i tiden fremover, sier Jan Arild Nilsen.