Kommunen anklages for uregelmessigheter

Byråd må forklare seg i retten om uteservering  på La Mata.

Publisert 13. november 2018 09:06

En privatperson har anmeldt kommunen for ikke å ha grepet inn overfor en uteservering på strandpromenaden på La Mata. Ifølge anmelderen okkuperer uteserveringen, på ulovlig vis, deler av selve promenaden. 

Nå er byråd Javier Manzanares stevnet inn for retten i Torrevieja for å forklare seg. Det skal være mistanke om at han kan ha forbrutt seg ved ikke å gripe inn, skriver Informacion. 
Han skal møte med advokat i retten 29. november.

Det er en nabo av etablissementet med uteserveringen som har anmeldt kommunen.

I anmeldelsen heter det at stoler og bord er plassert på strandpromenaden som er offentlig eiendom. Serveringsstedet skal også ha flyttet en søppelkasse og en benk kommunen hadde satt ut.

Også pullerter, nylig satt opp i forbindelse med oppgraderingen av promenaden og finansiert  av Miljødepartementet, skal ha blitt fjernet. Ingen av de andre serveringsstedene i området har fortsatt med uteservering på offentlig grunn, ifølge anmeldelsen.  

Det vises også til et skriv fra Manzanares i 2016 hvor byråden bekrefter at han skal ha hindret slik okkupasjon av offentlig grunn på strandpromenaden, i det minste på en naborestaurant. Den første klagen mottok kommune i 2016 uten at problemet ble løst.

Nå skal retten forsøke å finne ut om det ha vært uregelmessigheter i denne saken.