Kom på nett med Klubben i Torrevieja

Etter fire kvelder kan du selv utforske internett, Facebook og epost på din egen PC. Den Norske Klubben i Torrevieja lærer sine medlemmer å bruke ny teknologi.

Terje Aspdahl

Publisert 19. januar 2012 08:43

TORREVIEJA

Sist uke var fire av de første deltakerne på kurset om bruk av internett tilbake på ”Klubben” for en femte kveld. Videreutdanning er det rette ordet. Tidligere har deltakerne vært med på fire kurskvelder.

– Det var ønskelig med en femte kveld, en slags repetisjon. Og fordi et par av deltakerne hadde gått glipp av en kurskveld var det ønskelig å få repetert litt, sier kursleder Hanne Lundhaug til Vikingposten.

Les også: Slik blir 22. juli-monumentet som skal reises i Alfaz del Pi

– Etter et langt arbeidsliv har vi endelig tid til å surfe på internett, sier Kari Helene Olsson og ler.
Hun er en av deltakerne som er veldig motivert til å lære seg mer om hvordan PC-en egentlig virker.

– Jeg er motivert, men kanskje litt utålmodig innimellom. Hensikten er å kunne lære seg det mest elementære, som for eksempel å kunne sende en e-post hjem til ungene i Norge. Det er veldig positivt at vi kan gå på kurs her på klubben. Vi er alle nybegynnere, selv om noen kanskje lærer litt fortere enn andre, sier Kari Helene Olsson.

Bli venn av Spaniaavisen og Vikingposten på Facebook her

– Vi skravler nok litt for mye, men Hanne Lundhaug er streng, og hun sier tingene som de er. Her blir ingenting pakket inn, men vi er godt voksne mennesker som tåler å høre sannheten. Vi går på oppgavene med godt mot. PCen er ingenting å være redd for, sier Sven Hugo Nilsen.

Neste kurs på klubben starter 9. februar. Det er kun seks plasser på hvert kurs.
– Vi har kun seks plasser per kurs. Det er viktig at alle får hjelp, og da nytter det ikke med store klasser. Alle har individuelle behov, og skal man rekke å hjelpe alle, kan det ikke bli for store grupper. Vi vil fortsette med viderekommende kurs senere i vår. Informasjon får man her på klubben, sier Lundhaug.

Les også: Til krig mot rødbillen i Torrevieja

– Før var jeg redd Facebook. Det er jeg ikke nå lenger, sier Kari Helene Olsson og får støtte av Berit S. Mikalsen.
– Jeg var rett og slett redd for å trykke på alle knappene før dette kurset, tilføyer Mikalsen.